breaking newsΕλλάδα

Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας Συριακή οργάνωση καταγγέλλει την Ελλάδα ! ! !

Στο Διεθνές Δικαστήριο κατέφυγε συριακή οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ζητά να διεξαχθεί έρευνα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από την Ελλάδα όσον αφορά την κακομεταχείριση των λαθρομεταναστων και εισβολεων…

 

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης (International Criminal Court) κατέφυγε την περασμένη Πέμπτη μια συριακή οργάνωση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έδρα την Ουάσινγκτον, ζητώντας να διεξαχθεί έρευνα για φερόμενα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από την Ελλάδα για κακομεταχείριση λαθρομεταναστων και εισβολεων

Το Συριακό Κέντρο Δικαιοσύνης και Λογοδοσίας επικαλούμενο μαρτυρίες και βίντεο, μιλά για κακομεταχείριση προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας και εντός των ασφυκτικά γεμάτων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων. Κάνει λόγο μάλιστα για περιστατικά κατά τα οποία δυνάμεις της αστυνομίας κάνουν χρήση δακρυγόνων σε πρόσφυγες, ενώ αναφέρεται και στις άθλιες συνθήκες στους καταυλισμούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης, Μοχάμαντ Αλ-Αμπντάλα, δήλωσε πως πρόκειται για την πρώτη νομική αγωγή κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μεταχείριση των λαθρομεταναστων και εισβολεων

“Εάν αυτή η υπόθεση προχωρήσει, θα σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως ναι μεν υπάρχουν σωστές πολιτικές σε κάποιες χώρες, αλλά σε άλλες όχι, όμως θα πρέπει να ισχύσει το διεθνές νομικό πλαίσιο και οι συνθήκες για το λαθρομεταναστευτικο, και όχι οι αποφάσεις των ξεχωριστών κρατών-μελών, ανέφερε ο Αλ-Αμπντάλα.

Οι εισαγγελείς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, όπως μεταδίδει το AP, δήλωσαν πως θα εξετάσουν την υπόθεση πριν αποφασίσουν εάν θα ξεκινήσουν μια έρευνα πλήρους κλίμακας, η οποία πιθανότατα θα χρειαστεί μήνες για να ολοκληρωθεί.

Η Συριακή οργάνωση ισχυρίζεται ότι έχουν καταγραφεί περιστατικά κακομεταχείρισης από τον Μάρτιο του 2016, και επεκτείνονται στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, όπου υπάρχουν καταγγελίες για σαμποτάζ προσφυγικών σκαφών από την ελληνική ακτοφυλακή και επαναπροωθήσεών τους στη θάλασσα. Τέτοια περιστατικά επαναπροωθήσεων θεωρείται ότι είναι αντίθετα στις διεθνείς συμφωνίες προστασίας λαθρομεταναστων και εισβολεων, σύμφωνα με τις οποίες οι άνθρωποι δεν πρέπει να απελαθούν ή να επιστραφούν σε μια χώρα όπου η ζωή τους ενδέχεται να κινδυνεύει.

Σύμφωνα με το Κέντρο, η Frontex βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο ερευνών καθώς κατηγορείται πως συμμετείχε ή συνεργάστηκε με τις ελληνικές αρχές σε τέτοια περιστατικά.

Μηπως ειναι καιρος να τους βοηθησουμε να γυρισουν στι Πατριδες τους ολοι και να μην μεινει κανεις εδω;

 

 

 

 

πηγη 

Back to top button