breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΗΠΑ: Βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό δύο εβδομάδες αφού είχαν εμβολιαστεί με την δεύτερη δόση!

 

Θετικοί στον κορωνοϊό έχουν βρεθεί τέσσερις Αμερικανοί πολίτες οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί και με τη δεύτερη δόση του εμβολίου. 

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, οι συγκεκριμένες περιπτώσεις, οι οποίες αξιολογήθηκαν ως «σημαντικές και πρωτοφανείς» με αποτέλεσμα να μπουν στο μικροσκόπιό τους, καταγράφηκαν στις κομητείες Yamhill και Lane στην Πολιτεία του Όρεγκον.

Όπως ενημέρωσε, δε, η κρατική υπηρεσία, μέσω twitter, οι ασθενείς είτε είχαν ήπια συμπτώματα είτε ήταν ασυμπτωματικοί.

Πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτισης, προκειμένου να προσδιοριστεί η προέλευση των μολύνσεων.

Η Αρχή Υγείας του Όρεγκον δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο τόνισε ότι ο εμβολιασμός μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση των σοβαρών συμπτωμάτων.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, η πολιτεία του Όρεγκον μετρά 150.034 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 2.137 θανάτους, ενώ περίπου 177.848 άτομα έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Άγνωστο παραμένει πάντως ποιο ακριβώς εμβόλιο είχαν λάβει οι ασθενείς, αφού στις ΗΠΑ γίνονται εμβολιασμοί τόσο με το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech, όσο και με αυτό της Moderna, αλλά και τα δύο της ίδιας τεχνολογίας mRNA.

Back to top button