Ελλάδα

Και ενω το Καθεστως μας, ασχολειται αποκλειστικα με βιασμους Λιγδανη, ο Ερντογκαν ζηταει το μισο Αιγαιο για να μην φυγει απο το ΝΑΤΟ…

Στήνει εκβιασμό στις ΗΠΑ ο Ερντογάν…

Και ο Κουλης τι κανει; 


Ο Ερντογάν δεν ενδιαφερόταν εξαρχής για καμία διερευνητική. Αυτό που θέλει είναι να πάρει το μισό Αιγαίο στα “χαρτιά” από την ελληνική κυβέρνηση, με πίεση των ΗΠΑ, καθώς γνωρίζει ότι ούτε το Δικαστήριο της Χάγης θα τον δικαιώσει απόλυτα σε όλα αυτά που ζητάει.

Και εδώ είναι το θέμα: Ο Ερντογάν τα θέλει όλα, θέλει ακριβώς το μισό Αιγαίο, τα νησιά και την Αν. Μεσόγειο.

Το Καστελόριζο θέλει να το βγάλει… υπερπόντια κτήση μας που πρέπει να ζητάμε τουρκική άδεια για να μεταβούμε κάθε φορά. Οι τουρκικές απαιτήσεις με ευθύνη των κυβερνήσεων έχουν πάει σε άλλο επίπεδο.

Είναι προφανές αν συνδυάσουμε και το πολύ άσχημο κλίμα στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, πως στήνει ακόμη έναν εκβιασμό στην Ουάσιγκτον, αυτή τη φορά όχι στο θέατρο επιχειρήσεων της Συρίας, αλλά στο Αιγαίο.

Την εκβιάζει δηλαδή με “όχημα” τα ελληνοτουρκικά.

“ή μου δίνεις το μισό Αιγαίο ή αποχωρώ από την Συμμαχία γιατί έτσι και αλλιώς δεν έχω άλλο λόγο να παραμείνω. Στην Συρία τα χουμε “σπάσει” όπως και στα υπόλοιπα θέματα (F-35, Κούρδους, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Δημοκρατία, θεσμοί, Ιράν)”.

Επί της ουσίας αυτό ακριβώς κάνει.

Ο Ερντογάν βγάζει τον Στόλο, μετά από αναβολή 2 ετών, ακριβώς στις ίδιες ημερομηνίες που θα διεξάγονταν οι διερευνητικές. Και η κυβέρνηση μας κοιτάει τα άστρα…

Έρχεται επομένως η ερώτηση, τι θα πράξει πλέον η ελληνική κυβέρνηση;

Θα περιμένει την αντίδραση των ΗΠΑ;

Θα βγάλει τον Στόλο έξω για την άσκηση “Καταιγίδα” ή όχι;

Θα προχωρήσει στις διερευνητικές μετά την νέα κίνηση των Τούρκων;

«Mavi Vatan – Γαλάζια Πατρίδα»

Μετά από δύο χρόνια η Τουρκία ανακοίνωσε ξανά την διεξαγωγή της περίφημης στρατιωτικής άσκησης με το όνομα «Mavi Vatan – Γαλάζια Πατρίδα» σε περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Η τεράστια αυτή στρατιωτική άσκηση θα περιλαμβάνει δυνάμεις και από τους τρεις Κλάδους των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου, σε μια χρονική συγκυρία όπου το «Τσεσμέ» θα βρίσκεται παράλληλα στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας η άσκηση «Mavi Vatan 2021» θα περιλαμβάνει περίπου 87 πολεμικά πλοία, 27 αεροσκάφη , 20 ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς επίσης και αρκετά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones).

Ακόμα θα συμμετάσχουν δυνάμεις αμφίβιων επιχειρήσεων και ομάδες «βατραχανθρώπων», επιθετικά ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς, και από την τουρκική Αεροπορία μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16, Phantom F-4 και αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS).

Σημειώνεται ότι η άσκηση αυτή έλαβε χώρα τελευταία φορά το 2019, ενώ πέρσι λόγω κορονοϊού η Τουρκία αποφάσισε να μην προχωρήσει στην διεξαγωγή της.

πηγη 

Back to top button