Διεθνή

Κων/πολη: Πρωτότυπή διαμαρτυρία των καθηγητών στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου που ζητούν την απελευθέρωση των 159 φοιτητών που συνέλαβε χθες η αστυνομία…

Στο πανεπιστήμιο Bogazic-Βοσπόρου σήμερα στην Κωνσταντινούπολη , αφού η αστυνομία συνέλαβε χθες 159 φοιτητές οι καθηγητές συγκεντρώθηκαν και έστρεψαν την πλάτη τους επιδεικτικά στην πρυτανεία κρατώντας τον αριθμό 159 που αντιστοιχεί στους κρατούμενους..

Οι αρχές της Τουρκίας συνέλαβαν τη Δευτέρα το βράδυ στην Κων/πολη 159 φοιτητές που ζητούσαν την παραίτηση ενός πρύτανη που διορίστηκε από το καθεστώς αλλά και φοιτητών που σε πρωθύστερο χρονικό διάστημα συνελήφθησαν γιατί κρέμασαν πανό με το σύμβολο των LGBT.

Οι φοιτητές του Bogazici άρχισαν να διαδηλώνουν εδώ κι 1 μήνα δηλώνοντας ότι ο διορισμός του Melih Bulu ως πρύτανη δεν ήταν δημοκρατικός. Επίσης κι οι καθηγητές του Πανεπιστημίου διαμαρτυρήθηκαν για την ενθρόνιση του Melih Bulu.

Οι φοιτητές φώναζαν συνθήματα “ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ !” ή “τα πανεπιστήμια είναι δικά μας!” όταν συγκρούστηκαν με την αστυνομία τη Δευτέρα.

Οι υπηρεσίες του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης δήλωσαν σε ανακοινωθέν ότι 159 άτομα συνελήφθηκαν γιατί δεν “σταμάτησαν να διαδηλώνουν παρά τις προειδοποιήσεις “. Ανοίχθηκε μια έρευνα πρόσθεσαν.

Image
Image

dimpenews.com

Back to top button