Ελλάδα

Μας κουναει το δαχτυλο ποιος; Ο Αδωνις ! ! ! Ο κόσμος να μαζευτεί στο σπίτι γιατί δεν θα διστάσουμε να πάμε σε ολικό lockdown, επειλει ! ! !

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο υπουργός ανάπτυξης φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ». Μεταξύ άλλων, ο ίδιος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του για το γεγονός πως η κυβέρνηση ζήτησε από τις εταιρείες κινητής να μπει κόφτης στα SMS. Ωστόσο, εκείνες αρνήθηκαν. Αυτό, διότι φοβήθηκαν τυχόν αγωγές από πολίτες….

Αναλυτικότερα:

Άδωνις Γεωργιάδης: Οι δηλώσεις του

«Λαμβάνουμε προληπτικά μετρά προσπαθώντας να προλάβουμε το ολικό lockdown, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε δεν θα διστάσουμε», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα», ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης.

Διευκρίνισε ότι το 70% της επικράτειας στο λιανικό εμπόριο λειτουργεί, ενώ στις «κόκκινες» περιοχές το λιανικό εμπόριο λειτουργεί με παράδοση εκτός (click away) και εντός (click inside), αλλά κι εκεί δεν είναι κλειστή η αγορά.

«Η αγορά δεν πήγε στο μηδέν. Το Σάββατο στην Αττική έκανε 50% με 60% του τζίρου του προηγούμενου Σαββάτου, αλλά χωρίς εικόνα συνωστισμού», εξήγησε ο υπουργός.

Όπως επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «η αύξηση των κρουσμάτων είναι διακριτή, αλλά όχι τραγική, το ΕΣΥ αντέχει ακόμα, οι κλίνες ΜΕΘ απελευθερώνονται περισσότερο, οι εισαγωγές είναι ελέγξιμες, αυτό που μας απασχολεί είναι η μετάλλαξη. Πήραμε προληπτικά μέτρα και κοκκίνισε η Αττική για να μελετηθεί η μετάλλαξη από τους επιστήμονες».

πηγη 

Back to top button