breaking newsΔιεθνή

Νέα έκθεση δείχνει τα δεινά των Ασσυρίων Χριστιανών από τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας

 

Η Τουρκία συνεχίζει τις διώξεις εναντίον των Χριστιανών του Β. Ιράκ

Διώξεις χριστιανών στο Ιράκ: Είναι σαφές ότι η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις στρατιωτικές της ενέργειες εναντίον των Κούρδων στο Ιράκ για να προωθήσει τη μακροχρόνια δίωξη των χριστιανών. Αυτή η δίωξη περιλαμβάνει τη συνεχιζόμενη διάκριση και παρενόχληση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των εναπομεινάντων Χριστιανών της Τουρκίας, την συνεχιζόμενη κατοχή και εθνοκάθαρση των κατεχομένων της Κύπρου, τη μακρά φυλάκιση του Προτεστάντη Πάστορα Άντριου Μπράνσον και άλλων χριστιανών ηγετών, αλλά και πολλά ΑΚΟΜΑ.

Το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα του Αποστόλου, των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, απευθύνει εκ νέου έκκληση στα Ηνωμένα Έθνη και σε όλα τα έθνη που ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, να κάνουν ό,τι μπορούν για την προστασία των χριστιανών του Ιράκ και της Μέσης Ανατολής γενικά, και κάνουν ό,τι μπορούν για να τερματίσουν τις άδικες και παράνομες ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης.

Για προηγούμενη κάλυψη του ChristianPersecution.com σχετικά με τις διώξεις χριστιανών στο Ιράκ, κάντε κλικ ΕΔΩ.

«Νέα έκθεση καταδικάζει τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές κοντά σε Ασσύριους»,  International Christian Concern, 22 Ιανουαρίου 2021:

01/22/2021 Ιράκ ( International Christian Concern) – Μια νέα έκθεση που εκδόθηκε από το Ασσυριακό Ινστιτούτο Πολιτικής δείχνει τη δυστυχία των Ασσυρίων Χριστιανών στο Ιράκ που αγωνίζονται να επιβιώσουν, καθότι βρίσκονται ανάμεσα στο τουρκικό κράτος και το ΡΚΚ.  Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) δραστηριοποιείται κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία, τη βορειοανατολική Συρία και το βόρειο Ιράκ. Καθώς η Τουρκία επιδιώκει να καταπολεμήσει το ΡΚΚ, διατάσσει τακτικά αεροπορικές επιδρομές και επίγειες στρατιωτικές επιχειρήσεις στα σύνορα του Ιράκ. Και σ’ αυτές τις επιχειρήσεις και βομβαρδισμούς οι Ασσύριοι υφίστανται σοβαρές επιθέσεις, ευρισκόμενοι ανάμεσα σε δύο εμπόλεμα μέρη.

Οι επίσημες μετρήσεις δείχνουν ότι πραγματοποιήθηκαν 52 αεροπορικές επιδρομές από την Τουρκία σε κατοικημένες περιοχες στην Ασσυρία, αν και ο πραγματικός αριθμός μάλλον είναι υψηλότερος.

Η Τουρκία, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ, δέχτηκε διεθνή κριτική για το γεγονός ότι δεν έλαβε προφυλάξεις για να αποφύγει τους θανάτους και την καταστροφή πολιτών. Σύμφωνα με το API, αυτές οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίζουν να εξαναγκάζουν τους Ασσύριους να εγκαταλείπουν τη γη τους και περιορίζουν σοβαρά τα προς το ζην. Ενώ οι περισσότεροι είναι κυρίως γεωργικοί εργάτες, οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ καθιστούν τη γη ακατοίκητη για τους Ασσύριους Χριστιανούς, μειώνοντας περαιτέρω τον αριθμό των χριστιανών που απομένουν στο Ιράκ. Το API ανέφερε το χωριό Ασσύριων του Χαλίκ ως παράδειγμα, όπου ο πληθυσμός μειώθηκε από 70 νοικοκυριά σε έξι τα τελευταία χρόνια.

… Σύμφωνα με την έκθεση του ICC, η Τουρκία που πολεμά στο Βόρειο Ιράκ πλήττει τοπικούς Χριστιανούς οι οποίοι βρίσκονται μεταξύ δύο ανταγωνιστικών στρατιωτικών ομάδων.

Για να έχουν οι Χριστιανοί του Ιράκ μέλλον, τότε είναι σημαντικό η Τουρκία να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων της περιοχής.

Πηγή: christianpersecution.com

infognomonpolitics

Back to top button