Ελλάδα

Οι πολιτικοί δεν είναι βιδωμένοι στις καρέκλες, είναι κολλημένοι!!! (ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΑΓΩΝ)

Βιδωμένοι στις καρέκλες. Με υπαρξιακούς όρους. Λες και γι΄ αυτούς δεν υπάρχει αύριο. Κανονικά σε μία ευνομούμενη χώρα, όπου η πολιτική και οι πολιτικοί λειτουργούν με πολιτικούς και ηθικούς κανόνες δεν θα έπρεπε να υπάρχει πολιτικό αύριο.

Το χρονοντούλαπο της ιστορίας είναι ο χώρος που τους αρμόζει, όπως θα έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο είναι τουλάχιστον τρεις. Πρώτη η κυρία Μενδώνη έπρεπε να έχει παραιτηθεί προχτές, μόλις ακούστηκαν οι πρώτες φωνές. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον εκλεκτό της κυβέρνησης για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου δεν αντέχουν σε απολογίες του τύπου δεν ήξερα, δεν γνώριζα.

Και τώρα που μάθατε κυρία Μενδώνη μήπως έχετε το θάρρος, την ευψυχία, την ευγενική καλοσύνη να αδειάσετε αυτή τη γωνιά του πολιτισμού. Προσοχή του πολιτισμού και όχι της κυβέρνησης. Κυρία Μενδώνη έχετε τουλάχιστον την πολιτική ευθύνη για την τοποθέτηση αυτού του ανθρώπου, οπότε τα επιχειρήματα του τύπου είναι επικίνδυνος και δεν ήξερα δεν σας απαλλάσσουν από το καθήκον (προσοχή καθήκον και όχι υποχρέωση σε μία ευνομούμενη χώρα με πολιτικές ευαισθησίες) να παραιτηθείτε.

Αν υπάρχουν ευθύνες και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δεν ζήτησε την παραίτηση της υπουργού του αμέσως, θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε το ερώτημα πως πιθανός το δίλημμα να του τέθηκε σε μία στιγμή ανεμελιάς, οπότε…

Ο δεύτερος βιδωμένος είναι ο Βασίλης Κικίλιας. Δεν ξέρω αν πληροφορήθηκε τι έγινε στην Αργεντινή με τον υπουργό Υγείας ο οποίος βοήθησε να εμβολιαστούν κατά παρέκκλιση φίλοι του και άλλοι VIP. Ο Πρόεδρος της χώρας ζήτησε την παραίτησή του. Το παράδειγμα της Αργεντινής θέτει επί τάπητος και το καθήκον του Κυριάκου Μητσοτάκη (κατ΄ αντιστοιχία με τον Πρόεδρο της Αργεντινής) να ζητήσει την παραίτηση του Βασίλια Κικίλια, γιατί έχει τουλάχιστον την πολιτική ευθύνη.

Κι΄εκείνος ασφαλώς ο οποίος θα έπρεπε για λόγους πολιτικής ευαισθησίας, όχι ευθύνης αυτή τη φορά, να παραιτηθεί είναι ο Κωστής Χατζηδάκης. Βλέπετε η σύζυγός του όχι μόνο εμβολιάστηκε, αλλά προχώρησε στην ύβρι να αναρτήσει και φωτογραφίες με το χαμόγελο στα χείλη (δεν πάνε οι φαντάροι μας μπροστά, αλλά οι ημέτεροι για εμβολιασμό) να εμβολιαστεί κατά παρέκκλιση.

Τρία παραδείγματα τα οποία φανερώνουν την πολιτική ενσυναίσθηση των ανθρώπων του πολιτικού μας συστήματος. Φανερώνουν την αντίληψή τους για την πολιτική και το ρόλο τους στην πολιτική. Φανερώνουν επίσης και αυτό είναι το χειρότερο, πόσο αδιάφοροι είμαστε εμείς οι πολίτες που ανεχόμαστε καταστάσεις σαν τις προαναφερόμενες, αλλά και ακόμα πιο κραυγαλέες.

Αν οι πολιτικοί ήξεραν πως θα τιμωρηθούν έστω στην κάλπη από τους συνειδητούς πολίτες, τότε να είστε σίγουροι ότι οι πρωθυπουργοί και τα κόμματα θα τους είχαν ξεβιδώσει από τις καρέκλες του εν ριπή οφθαλμού. Και όσο εμείς παραμένουμε σε πολιτική αποχαύνωση μην περιμένουμε την ηθική να κυριαρχεί στην πολιτική στη χώρα μας. Θα παραμένουμε πολιτικά κατώτεροι και σε παρακμή με διεφθαρμένους θεσμούς με διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς με διεφθαρμένους πολιτικούς.

Πηγή

Back to top button