Διεθνή

Ο επικοινωνιακός αντιπερισπασμός Ικαρίας τύπου Μακρόν: Αντί να ζητείται η κατάργηση των μέτρων μετατόπιση κριτικής στην απαίτηση ευλαβικής τήρησης αυτών..

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ικαρία…. Η φωτογραφία viral του πρωθυπουργού από τραπέζωμα στο μπαλκόνι του βουλευτή Σάμου της ΝΔ Χριστόδουλου Στεφανάδη στο λιμάνι Ευδήλου Ικαρίας ήταν ένα επικοινωνιακό τρικ του συστήματος την ώρα ακριβώς που η χώρα έμπαινε στο γύψο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα. Ο πρωθυπουργός ήθελε να επικοινωνήσει το γεύμα δεν το έκρυψεν άλλωστε γι αυτό και μπαλκονάτος..Δείτε τι κάνω..Ουσιαστικά ήθελε να ρίξει τα φώτα της δημοσιότητας εκεί ως αντιπερισπασμό από την κατοχική απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε. Ήθελε και κάτι περισσότερο να στρέψει την κοινή γνώμη όχι σε πυρά ομοβροντίας κατά της γερμανικού τύπου απαγόρευσης κυκλοφορίας ως ήταν αναμενόμενο και λογικό αλλά να εκμαιεύσει προς την αντίθετη κατεύθυνση το σχολιασμό κριτική τόσο από αντιπολίτευση όσο και κοινή γνώμη..Αντί να ζητείται η κατάργηση των μέτρων ο αντιπερισπασμός μετατόπισε την κριτική στην απαίτηση ευλαβικής τήρησης αυτών... Ο Πρωθυπουργός θύμισε τον προκάτοχό του που δήλωνε αντιεξουσιαστής την ώρα που είχε την εξουσία..Δηλ. πέρασε και το μήνυμα για να γίνει πιο συμπαθής ότι μπορεί κάπου μέσα του να είναι κι εν μέρει κοβιντοσκεπτισκιστής να πάρει κάποιους πόντους από την άλλη μεριά.

Αυτή η επικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης είναι πάγια τα ίδια με την εκπαίδευση δηλώνει η Υπουργός τ΄ανοίγω, κλείστα κλείστα ωρύονται η αντιπολίτευση και οι αγανακτισμένοι, και η κριτική γίνεται μόνο από τη συστημική οπτική όλη αυτή την περίοδο…κι αυτό συμβαίνει σε όλο το διεθνές περιβάλλον. Παίζουν εκ τους ασφαλούς οι κυβερνώντες….βγαίνουν και μετριοπαθείς…

To επικοινωνιακό τέχνασμα του τραπεζώματος ξεσηκώθηκε από τον Μακρόν που έκανε εν μέσω lockdown ένα τσιμπούσι με άνω των προβλεπόμενων ατόμων αριθμό που προέβλεπε το υγειονομικό πρωτόκολλο στα μέσα Δεκέμβρη συνάντηση χωρίς τήρηση των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων εισπράττοντας την ίδια καθαρτήρια κριτική.. Σύμφωνα με το Le Point στο επίμαχο συμπόσιο έλαβαν μέρος : ο πρωθυπουργός Jean Castex, ο πρόεδρος της βουλής Richard Ferrand, το αφεντικό του κόμματος LREM Stanislas Guerini, ο κοινοβουλευτικός ηγέτης του κόμματος LREM ο Christophe Castaner, οι François Bayrou και Patrick Mignola από το MoDem, ο ΓΓ τουElysée Alexis Kohler κι οι επίσημοι πολιτικοί σύμβουλοι του Προέδρου Stéphane Séjourné και Thierry Solère..9+1 το γεύμα την ώρα που το μάξιμουμ προβλεπόμενο ήταν τα 6 άτομα.

Kαι η αντιπολίτευση στο ευρύ φάσμα της αντί να επιδίδεται στην κατάργηση ή ελάφρυνση δυσανάλογων μέτρων για να δώσει ανάσες στην οικονομία, στην υγεία στη δημοκρατία του λέει τήρησε τα κι εσύ ο ίδιος λες και το πρόβλημα του κόσμου είναι αν τηρεί τα μέτρα ο κάθε πολιτικός, ακόμη κι ο πρωθυπουργός ή η απαλλαγή της κοινωνίας από δυσανάλογα μέτρα που την στραγγαλίζουν….Η συνέπεια λόγων και πράξεων είναι ένα θέμα το καίριο είναι όμως αν τα μέτρα αυτά είναι πρώτον αποτελεσματικά και δεύτερον δυσανάλογα ή και καταστροφικά…..

Πάντως το Ικάριο πέλαγος δεν έχει καλό συμβολισμό….

dimpenews.com

Back to top button