Ελλάδα

Παγώνη: «Καλοκαίρι θα κάνουμε λίγο καλύτερα από πέρυσι.Και τον Σεπτέμβρη θα βγάλουμε τις μάσκες αν όλα πάνε καλά …»ΒΙΝΤΕΟ

“Θα εκτιμήσουμε όλη την εβδομάδα, να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα. Τα κρεβάτια στα νοσοκομεία, στις μονάδες ΜΕΘ και στα απλά κρεβάτια, υπάρχει μία αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα. Τα κενά κρεβάτια στην Αττική είναι 34% και στην υπόλοιπη επικράτεια είναι περίπου στο 38 με 40. Θα δούμε αυτές τις μέρες, όλη την εβδομάδα, θα εκτιμήσουμε τις παραμέτρους, τον αριθμό κρουσμάτων, διασωληνωμένων και νοσηλευομένων”.

Αυτά είπε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη, στο LiveNews, για τις επιπτώσεις της πανδημίας στη χώρα μας, το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτή τη στιγμή, η αύξηση των εισαγωγών δεν είναι τόσο στις μονάδες εντατικής θεραπείας, όσο από απλά περιστατικά covid που νοσηλεύονται στις κλινικές. “Ένα ποσοστό από αυτά θα διασωληνωθεί” συμπλήρωσε η κυρία Παγώνη…

Σε ερώτηση του Νίκου ευαγγελάτου για το αν φέτος θα κάνουμε Πάσχα, η κυρία Παγώνη ήταν κάθετη: «Όχι. Αφού το είπαμε. Θα είναι με μέτρα το Πάσχα. Ο στόχος πρέπει να είναι οι εμβολιασμοί, να τελειώσουμε τέλη Ιουνίου με τους εμβολιασμούς, να φτάσουμε στο 60%, να έχουμε μια σχετική ανοσία και σιγά σιγά να μειωθούν τα μέτρα. Για να μπορέσει η οικονομία το καλοκαίρι να σταθεί στα πόδια της η οικονομία και να προχωρήσουμε…»

«Καλοκαίρι θα κάνουμε λίγο καλύτερα από πέρυσι. Και τον Σεπτέμβρη θα βγάλουμε τις μάσκες αν όλα πάνε καλά και να είμαστε πολύ πιο ελεύθεροι. Αυτό όμως, αν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί».

Αναφορικά στην κορύφωση του τρίτου κύματος η κυρία Παγώνη ανέφερε: «Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα φτάσουμε στην κορύφωση. Όμως θα μπορούμε να περάσουμε κι αυτή τη δυσκολίας αν προσέξουμε τα μέτρα. Να προσέξουμε στα ΜΜΜ που είναι μια παράμετρος δύσκολη και να κάνουμε πάρα πολλά τεστ. Και στα σχολεία και στα εργοστάσια, είναι αυτό που θα μας λύσει το πρόβλημα».

Πατήστε πάνω στην φώτο για να δείτε το βίντεο

Πηγή

Back to top button