breaking newsΕλλάδα

Προς γεωτρήσεις εντός της ελληνικής κυριαρχίας η Άγκυρα – Αγόρασε και τέταρτο γεωτρύπανο

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η τουρκική επεκτατική ενεργειακή πολιτική. Έχοντας ουσιαστικά καταπατήσει την ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ, στην τελευταία έχει πραγματοποιήσει και παράνομες γεωτρήσεις, τώρα ετοιμάζεται για επίθεση σε όλα τα ενεργειακά μέτωπα συμπεριλαμβανομένου και του ν.α. Αιγαίου, όπως άλλωστε το έχει προαναγγείλει, ήδη.

Ότι θα προχωρήσει δηλαδή σε γεωτρήσεις αυτή τη φορά, εντός περιοχών ελληνικής κυριαρχίας, βάσει των αποτελεσμάτων των ερευνών που είχε πραγματοποιήσει το Oruc Reis.

Στο πλαίσιο αυτή η Τουρκία προχωρά στην αγορά ενός ακόμη  πλωτού γεωτρύπανου, το 4ο κατά σειρά, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως λένε τα δημοσιεύματα, η Τουρκία ήρθε σε συνεννόηση με τη νορβηγική Fred Olsen Energy προκειμένου να αγοράσει το γεωτρύπανο ‘Bolette Dolphin’.

Ακόμη λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές ούτε πότε θα καταπλεύσει σε τουρκικά ύδατα, αλλά ο λόγος που η Τουρκία έχει συγκεντρώσει τόσα πολλά πλωτά γεωτρύπανα έχει να κάνει με την ανατ. Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα αλλά και το ν.α.Αιγαίο.

pronews

Back to top button