Ελλάδα

Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: “Η πανδημία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από κάποιες χώρες για να καταργήσουν τις ενάντιες φωνές ”….

Ακουει το Καθεστως των Κουληδων;

ΓΓ ΟΗΕ Γκουτέρες: χώρες με πρόσχημα την πανδημία πήραν αυστηρά μέτρα-Έκτακτης Ανάγκης για να καταστείλουν διαφωνούντες, καταργήσουν τις πιο θεμελιώδεις ελευθερίες, φιμώσουν τ΄ανεξάρτητα μίντια.

“Η πανδημία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από κάποιες χώρες για να καταργήσουν τις ενάντιες φωνές ”προειδοποιεί το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε μια 6λεπτη ομιλία του στη γαλλική ο ΓΓ του ΟΗΕ ο Antonio Guterres εκφράστηκε στο άνοιγμα του Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών CDH. « Τα πραξικοπήματα (σσ. στρατιωτικοί νόμοι κι απαγόρευση κυκλοφορίας,λογοκρισία, αναστολή συνταγμάτων, πολιτειακή εκτροπή) δεν έχουν θέση στον σύγχρονο κόσμο μας » είπε για να προσθέσει «οι 4 γωνιές του κόσμου μας αγγίχθηκαν από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

« Κραδαίνοντας την πανδημία ως πλαίσιο-πρόσχημα οι αρχές κάποιων χωρών πήραν αυστηρά μέτρα ασφαλείας και υιοθέτησαν μέτρα έκτακτης ανάγκης για να καταστείλουν τις φωνές διαφωνίας, να καταργήσουν τις πιο θεμελιώδεις ελευθερίες (σσ και στην Ελλάδα),να φιμώσουν τ΄ανεξάρτητα μίντια (σσ γι αυτό τον ”ιερό” σκοπό εργάζονται νυχθημερόν με ιδιαίτερο ζήλο νεοσύστατοι εκμοντερνισμένοι μηχανισμοί λογοκρισίας υπεράνω πάσης υποψίας υπηρετούντες την ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ την καθεστωτική,νεο-pravda-διστές) και την παρεμπόδιση του έργου των ΜΚΟ”, δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ .

Αναφέρθηκε περαιτέρω στον υπερβολικό εθνικισμό εμβολίων και τον υπερβολικό ρόλο των κοινωνικών δικτύων με θανατηφόρα παραπληροφόρηση που ενισχύθηκε από εκείνους που είχαν την εξουσία.

Ταυτόχρονα, η πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας πληροφορίες παρεμποδίστηκε κατά καιρούς, καθώς «έχει ενισχυθεί η θανατηφόρα παραπληροφόρηση – συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν την εξουσία» Επιπλέον, οι συνήθειες των πληθυσμών γίνονται «εμπορεύματα που διατίθενται στην αγορά σαν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης». 

Από αυτήν την άποψη, τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για «διαμόρφωση και χειραγώγηση των αντιλήψεών μας, χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε». «Όλα αυτά δεν είναι ούτε επιστημονική φαντασία ούτε δυστοπική πρόβλεψη για το τι μπορεί να επέλθει τον 22ο αιώνα. Αυτό συμβαίνει εδώ και τώρα », είπε, προσθέτοντας ότι όλα αυτά απαιτούν« σοβαρή συζήτηση ». 

Ο κ. Γκουτέρες προειδοποίησε επομένως για την δύναμη των ψηφιακών πλατφορμών και για τη χρήση και κατάχρηση δεδομένων. “Προτρέπω όλα τα κράτη μέλη να θέσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στο επίκεντρο των κανονιστικών πλαισίων και της νομοθεσίας για την ανάπτυξη και τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών”, είπε.

Αρχίζει ν΄αλλάζει το κλίμα διεθνώς όσο κι αν ανθίσταται το αντίπαλο μοντέλο..κι αυτό διαφαίνεται κι από το γεγονός ότι η Ν Υόρκη ανοίγει για α΄φορά μετά 1 χρόνο σινεμά και θέατρα με χωρητικότητα 25%. Θ΄ανοίξουν στις 5 Μάρτη σύμφωνα με δήλωση του κυβερνήτη Andrew Cuomo. τη Δευτέρα….

πηγη 

Back to top button