Διεθνή

Το Ισραήλ στέλνει επιθεωρητές στην Ελλάδα, χωρίς άδεια ή ενημέρωση των Ελληνικών Αρχών, για να ερευνήσουν την προέλευση πετρελαιοκηλίδας

 

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (Reuters) – Το Ισραήλ στέλνει επιθεωρητές στην Ελλάδα για να ελέγξουν ένα πλοίο ύποπτο για διαρροή πετρελαίου, που κάλυψε μεγάλο μέρος των Ισραηλινών ακτών με πίσσα, δήλωσε το Σάββατο (27/2/21) το Υπουργείο Προστασίας Περιβάλλοντος του Ισραήλ.

Το Ισραήλ εξετάζει τη διέλευση πλοίου περίπου 50 χλμ. από τις ακτές του στις 11 Φεβρουαρίου, ως πιθανή αιτία για την κηλίδα, την οποία οι περιβαλλοντικές οργανώσεις χαρακτηρίζουν ως καταστροφή της άγριας ζωής.

“Θα χρησιμοποιήσουμε … κάθε μέσο για να βρούμε τον δράστη που ευθύνεται για τη μόλυνση”, δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας Περιβάλλοντος, Gila Gamliel.

Το Ισραήλ δεν δημοσιοποίησε στοιχεία γι’ αυτό το πλοίο. Αξιωματούχος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το όνομα του, δήλωσε ότι δεν έχει υποβληθεί στην Ελλάδα κανένα επίσημο αίτημα διερεύνησης από το Ισραήλ για την επιθεώρηση του συγκεκριμένου πλοίου.

Εθελοντές και χιλιάδες στρατιώτες συγκεντρώνονται καθημερινά στις ακτές του Ισραήλ για να καθαρίσουν την κολλώδη, μαύρη πίσσα, η οποία ξεβράζεται μέχρι τις ακτές του Λιβάνου.

Πηγή: reuters 

Μετάφραση: Μαντάτα

Back to top button