breaking newsΕλλάδα

Φαρσαλινός: «Πλειοδότες φασιστικών αντιλήψεων θεωρούν αστειάκι την επιβολή lockdown»

Ο γιατρός και επιστημονικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, σχολίασε με τον πλέον αιχμηρό τρόπο το lockdown στο οποίο βρίσκεται η χώρα εδώ και περίπου έναν χρόνο.

Ο Κ. Φαρσαλινός τόνισε χαρακτηριστικά πως «το lockdown είναι βιασμός της Δημόσιας Υγείας», προσθέτοντας πως «συμπεριφερόμαστε στον ιό σα να είναι η ευλογιά (θνητότητα 30%), ο Ebola ή η Ισπανική, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι οριζόντιος ο κίνδυνος από τον SARS-CoV-2».

Επιπλέον ο Dr. Φαρσαλινός υποστήριξε πως «παρατηρώ διάφορους “ειδικούς” επιστήμονες να επιδίδονται σε πλειοδοσία ως προς το χρόνο, την έκταση και την ένταση του lockdown που προτείνουν, ξεχνώντας ότι το lockdown είναι στην πραγματικότητα μέτρο παράνομο, αντιδημοκρατικό και φασιστικό».

«Οι πλειοδότες φασιστικών αντιλήψεων, που θεωρούν αστειάκι την επιβολή lockdown και παίζουν συνεχώς με το ποιoς έχει δικαίωμα σε αξιοπρεπή διαβίωση και σε στοιχειώδη δικαιώματα και ελευθερίες, ενώ ταυτόχρονα κρύβουν την ανικανότητα τους να προτείνουν και να επιβάλλουν πραγματικά μέτρα Δημόσιας Υγείας που θα ελαττώσουν την ανάγκη των καταστροφικών lockdown, προφανώς δεν ξέρουν πότε πρέπει να παραμένουν σιωπηλοί και ταπεινοί, και δεν γνωρίζουν την έννοια της λέξης αξιοπρέπεια», πρόσθεσε ο γιατρός.

Καταλήγοντας πως «ελπίζω κάποτε όλοι αυτοί οι επιστήμονες να αποκτήσουν την αρμόζουσα αξιοπρέπεια, που σημαίνει ότι θα ντρέπονται να κυκλοφορήσουν στην κοινωνία.

Αν επιλέξουν να κυκλοφορήσουν, να φροντίσουν τουλάχιστον να κρατούν ομπρέλα διότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η κοινωνία να τους αντιμετωπίσει σαν να βρέχει κάθε μέρα…»

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός:

«Στην επιστημονική κοινότητα δεν υπάρχουν 2 σχολές. Κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει ευθέως υποστηρίξει ότι το lockdown πρέπει να είναι το μοναδικό μέτρο διαχείρισης της πανδημίας.
Tο lockdown, έτσι όπως το χρησιμοποιούμε σήμερα, είναι σαν να αντιμετωπίζουμε μια φωτιά σε δάσος κόβοντας όλα τα δέντρα του δάσους και να λέμε “θαύμα, σβήσαμε τη φωτιά”. Πυροσβεστική δεν χρειαζόμαστε….

Είναι σαν να λέμε ότι για να προλάβουμε θανάτους από σεισμό θα γκρεμίσουμε όλα τα σπίτια ώστε να μένουμε όλοι στο ύπαιθρο και να μην κινδυνεύουμε να πέσει τσιμέντο πάνω μας.
Είναι σαν να έχουμε μια φλεγμονή σε ένα χέρι ή ένα πόδι, και να το αντιμετωπίζουμε ακρωτηριάζοντας το άκρο, χωρίς να περιποιηθούμε τη φλεγμονή και χωρίς να χορηγήσουμε αντιβίωση. Και να υποστηρίζουμε ότι είναι θρίαμβος ότι αντιμετωπίσαμε τη φλεγμονή ακρωτηριάζοντας το άκρο.

To lockdown είναι βιασμός της Δημόσιας Υγείας. Γι’ αυτό όλοι περιγράφουν το lockdown ως λύση ανάγκης (ή απελπισίας) με ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπό να αναδιοργανώσουμε τα υπόλοιπα μέτρα Δημόσιας Υγείας.

ΟΧΙ ως το μοναδικό μέτρο διαχείρισης της πανδημίας.

Συμπεριφερόμαστε στον ιό σα να είναι η ευλογιά (θνητότητα 30%), ο Ebola ή η Ισπανική γρίπη που παρουσιάζε τη μεγαλύτερη αύξηση στη θνησιμότητα στην ηλικιακή ομάδα 20-40 ετών (30-60 ετών με το σημερινό προσδόκιμο επιβίωσης), ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι οριζόντιος ο κίνδυνος από τον SARS-CoV-2.

Συνταγογράφηση διαγνωστικού τεστ. Στο πρώτο κύμα της πανδημίας ακούσαμε από επιστήμονες ότι τα διαγνωστικά τεστ ήταν σπατάλη. Την ίδια στιγμή, βρισκόμασταν σε lockdown με κόστος 3-5 δις το μήνα – παράδοξο και παράλογο.

Σαφέστατα και μπορεί να ενεργοποιηθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ακόμη και άμεσα. Πρωτόκολλα αντιμετώπισης ασθενών με COVID στην οικία, με συνεργασία ΕΟΔΥ και ιατρικών συλλόγων, προφανώς με αποζημίωση των ιδιωτών ιατρών για την παρακολούθηση. Χιλιάδες ιδιώτες γιατροί βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός διαχείρισης της πανδημίας.

Πολλά άλλα μέτρα έχουμε παρουσιάσει κατά καιρούς. Ασθενείς δεν λαμβάνουν ούτε στοιχειώδεις οδηγίες, ούτε για τη χρήση οξύμετρου που είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να διαχειριστεί η κάθε γιαγιά και ο κάθε παππούς.

Παρατηρώ διάφορους “ειδικούς” επιστήμονες (κι αυτή η λέξη εισαγωγικά θέλει τελικά) να επιδίδονται σε πλειοδοσία ως προς το χρόνο, την έκταση και την ένταση του lockdown που προτείνουν, ξεχνώντας ότι το lockdown είναι στην πραγματικότητα μέτρο ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ.

Ενώ υπερβάσεις τύπου lockdown (και άλλων στερήσεων ελευθεριών) είναι ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ σε περιπτώσεις κρίσεων δημόσιας υγείας, ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

Να βασίζονται στη νομιμότητα
Να στοχεύουν στο γενικό καλό (ΟΛΗΣ της κοινωνίας)
Να είναι απολύτως αναγκαία σε μια δημοκρατική κοινωνία για την επίτευξη του στόχου
Να είναι το λιγότερο δυνατόν περιοριστικά για την επίτευξη του στόχου
Να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα, και να μην είναι αυθαίρετα ούτε να επιβάλλονται με διακρίσεις
Να είναι περιορισμένης διάρκειας, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να υπόκεινται σε έλεγχο και αναθεώρηση
Δεν χρειάζεται να σχολιάσω πως όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια.

Οι πλειοδότες φασιστικών αντιλήψεων, που θεωρούν αστειάκι την επιβολή lockdown και παίζουν συνεχώς με το ποιός έχει δικαίωμα σε αξιοπρεπή διαβίωση και σε στοιχειώδη δικαιώματα και ελευθερίες, ενώ ταυτόχρονα κρύβουν την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ να προτείνουν και να επιβάλλουν πραγματικά μέτρα Δημόσιας Υγείας που θα ελαττώσουν την ανάγκη των καταστροφικών lockdown, προφανώς δεν ξέρουν πότε πρέπει να παραμένουν σιωπηλοί και ταπεινοί, και δεν γνωρίζουν την έννοια της λέξης αξιοπρέπεια.

Σημερινή αναφορά του National Bureau of Economic Research (NBER) προβλέπει 840.000 έως 1.220.000 επιπλέον θανάτους στις ΗΠΑ για τα επόμενα 15-20 χρόνια από τις οικονομικές επιπτώσεις των περιορισμών (το ανέκδοτο ότι η οικονομική καταστροφή οφείλεται στον ιό κι όχι στην αντίδραση και τα μέτρα για τον ιό δεν προκαλεί γέλιο σε κανέναν πλέον).

Αυτό είναι το ψευτο-δίλημμα μεταξύ οικονομίας και υγείας. Ουδείς έχει αξιολογήσει τις βλάβες των μέτρων και της αντίδρασης σε σχέση με τα ενδεχόμενα (και καθόλου βέβαια) οφέλη. Αλλά ξέρουν να κουνούν το δάχτυλο…

Ελπίζω κάποτε όλοι αυτοί οι επιστήμονες να αποκτήσουν την αρμόζουσα αξιοπρέπεια, που σημαίνει ότι θα ντρέπονται να κυκλοφορήσουν στην κοινωνία.

Αν επιλέξουν να κυκλοφορήσουν, να φροντίσουν τουλάχιστον να κρατούν ομπρέλα διότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η κοινωνία να τους αντιμετωπίσει σαν να βρέχει κάθε μέρα…»

crashonline

Back to top button