breaking newsκοινωνία

«Φιμώνει» υπουργούς που διαφωνούν με το lockdown ο Κ.Μητσοτάκης: Εντολή για λιγότερες τηλεοπτικές παρουσίες

 

Σε σύγκρουση βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες υπουργοί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ότι αφορά τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας και το lockdown που ανακοινώθηκε. 

Ο πρωθυπουργός ήρθε αντιμέτωπος με ορισμένες υπουργικές «παραφωνίες», με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ουσιαστικά διαφώνησε δημοσίως με το «λουκέτο» στο λιανεμπόριο.

Εξ’ ου κιόλας, σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνος», αναγκάστηκε να τραβήξει το αυτί σε ορισμένους, κάτι που παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τηλεοπτικής του συνέντευξης. «Εάν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα στο παρελθόν, που υπήρξαν, θα διορθωθούν. Διορθώνονται, θα έλεγα. Και οι υπουργοί έχουν υποχρέωση να υπηρετούν την κεντρική γραμμή. Να μην προκαταλαμβάνουν αποφάσεις. Οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά και η ευθύνη πάντοτε -ξέρετε- της κυβέρνησης, είναι συλλογική. Δεν βγάζει κανείς την ουρά του έξω από το πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, λίγο αργότερα πήγε ένα βήμα παραπέρα, υπογραμμίζοντας ότι ήδη πήρε τα… μέτρα και κατά συνέπεια, όπως είπε, «από εδώ και στο εξής πιστεύω ότι θα δείτε μεγαλύτερη συμμόρφωση και ενδεχομένως και λιγότερες παρουσίες (σσ. τηλεοπτικές)».

Με άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός έδωσε ήδη εντολή προκειμένου πρωτοκλασάτοι υπουργοί να… απομακρυνθούν από τα τηλεοπτικά παράθυρα ειδικά όταν οι στιγμές είναι κρίσιμεςΣτο «στόχαστρο» του πρωθυπουργού βρέθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μάλλον είχε μια διαφορετική άποψη για το lockdown.

Ναι μεν έμαθε τη δήλωση του κ. Κικίλια στον τηλεοπτικό αέρα, εντούτοις έσπευσε ακαριαία να τονίσει ότι «αν αυτό εισηγηθεί ο υπουργός, τι να σας πω. Εμείς στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε άλλες ανησυχίες. O κάθε ένας όμως βλέπει τον τομέα της ευθύνης του, δεν το λέω κριτικά, λογικό είναι..».

Μάλιστα, επέμεινε ότι το σημερινό lockdown σε σχέση με αυτό του περασμένου Μαρτίου είναι τα κλειστά σχολεία και το click away στην αγορά. Στην προκειμένη περίπτωση, το Μέγαρο Μαξίμου ενοχλήθηκε διότι ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε με διαφορετική γραμμή.

Επίσης, ορισμένοι θεωρούν ότι όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης στον Α. Παπαχελά φωτογράφιζαν και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Κι αυτό διότι μέχρι την τελευταία στιγμή υποστήριζε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά ενώ η εισήγηση, τελικά, των λοιμωξιολόγων ήταν διαφορετική.

Τέλος, προβληματισμό προκάλεσε το γεγονός ότι ο Β. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι θα προτείνει ολικό lockdown, τη στιγμή που ακόμα στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είχε ληφθεί η τελική απόφαση.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως αμέσως μετά την πρωινή συνέντευξη του Βασίλη Κικίλια, o υπουργός Υγείας δέχθηκε τηλεφώνημα από τον υπουργό επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και σύμβουλο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατηγορώντας τον για το ότι δεν είχε προηγουμένως ενημερώσει την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου. 

 

 

pronews

 

Back to top button