Διεθνή

Facebook: φασισμός; διαστροφή; υποκρισία; Δικό τους πρόβλημα! Γιατί να είναι και δικό μας;

 

[Σχόλιο από τα Μαντάτα: Αναδημοσιεύουμε ανάρτηση της σελίδας “Ενάντια στη φίμωση από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης”, με την οποία συμφωνούμε 100% και προσυπογράφουμε.]

Ένα πρόσφατο κρούσμα λογοκρισίας από το facebook αποκαλύπτει όχι μόνο τον φασισμό των κυρίαρχων εταιρειών που σχεδόν μονοπωλούν τον χώρο του διαδικτύου, αλλά και τη διαστροφή τους!
 
Ποιος φυσιολογικός άνθρωπος θα έβλεπε αυτήν τη φωτό που ανέβασε η φιλική σελίδα tillthehalt.blogspot.gr και θα διεγειρόταν σεξουαλικά ή θα έκανε οποιαδήποτε σκέψη σχετικά με “σεξουαλική δραστηριότητα”; 
 
Μόνο ένας ανώμαλος!
 
Ή… ένας υποκριτής!
 
Γιατί αυτή η φωτό, που απεικονίζει ένα από τα θύματα των απάνθρωπων πειραμάτων του γιατρού των ΝΑΖΙ στο Άουσβιτς, Γιόζεφ Μένγκελε, σίγουρα δεν ενόχλησε τους λογοκριτές του facebook εξαιτίας του “σεξουαλικού” της περιεχομένου, αλλά επειδή αυτή τη στιγμή οι σύγχρονοι Μένγκελε των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών διεξάγουν ένα απάνθρωπο πείραμα πάνω στον παγκόσμιο πληθυσμό, με τον παραπλανητικό τίτλο “εμβόλιο COVID”. 
 
Αναρτήσεις που θυμίζουν στον κόσμο ότι όχι μόνο δεν υπάρχει η λεγόμενη “πολιτική ουδετερότητα της επιστήμης”, αλλά ότι επανειλημμένα και συστηματικά η επιστήμη έχει λειτουργήσει ως υποχείριο της πολιτικής, εξυπηρετώντας τα πιο σκοτεινά σχέδιά της, απαγορεύονται… δια ροπάλου! Πώς αλλιώς θα καλλιεργηθεί στον κόσμο το απαιτούμενο επίπεδο “εμπιστοσύνης στην επιστήμη” ώστε να τρέξει με χαρά να γίνει υποκείμενο των νέων πειραμάτων;
 
Καλούμε τον κάθε πολίτη να σκεφτεί: υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε να ανεχόμαστε αυτή τη φασιστική συμπεριφορά κάποιων μεγάλων εταιρειών, την καταπίεση της έκφρασης, τη φίμωση των διαφορετικών απόψεων, τη χειραγώγηση της σκέψης μας;
 
Όχι, δεν υπάρχει κανένας λόγος!
 
Όσο κι αν προσπάθησαν, με κλοπές, με εξαγορές, και διάφορα άλλα αθέμιτα και δόλια μέσα, να μονοπωλήσουν την επαφή του κόσμου με το διαδίκτυο, δεν το έχουν καταφέρει ακόμα. Και είναι στο χέρι μας να μην το καταφέρουν ποτέ!
 
Ναι, υπάρχουν κι άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, πλατφόρμες που σέβονται τον χρήστη, δεν τον λογοκρίνουν, δεν του επιβάλλουν τι να πει και τι να σκεφτεί, δεν τον απειλούν, δεν τον εκβιάζουν. Για παράδειγμα, το MeWe, όπου εκεί έχουμε συναντηθεί με πολλούς από τους φίλους αυτής της σελίδας. 
 
Ως σελίδα που φτιάχτηκε με σκοπό όχι μόνο να γκρινιάζει για τη λογοκρισία του facebook, αλλά και να βοηθήσει στην οργάνωση δράσεων για την αντιμετώπισή της, θεωρούμε ότι ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης είναι να σπάσουμε το μονοπώλιό του: πολύ απλά, να του γυρίσουμε την πλάτη!
 
Σας καλούμε να επιλέξετε μια ανεξάρτητη πλατφόρμα της αρεσκείας σας, να συνεννοηθείτε με τους φίλους σας και να προχωρήσετε σε μαζική αποχώρηση από το facebook!
 
Ας αφήσουμε αυτούς τους κυρίους να το παίζουν αφεντικά μεταξύ τους, όχι δικά μας!

Back to top button