Διεθνή

O Καθηγητής Gamzu τ. Εθνικός Συντονιστής Ισραήλ κατά covid19 προειδοποιεί ότι ο γρήγορος εμβολιασμός μπορεί να προκαλέσει μια ανθεκτική ισραηλινή μετάλλαξη..

O Καθηγητής Gamzu (Tel Aviv University and Tel-Aviv Sourasky Medical Center) τ. Υπεύθυνος επιφορτισμένος με την μάχη κατά του coronavirus στο Ισραήλ δήλωσε ο σημαντικός αριθμός των κρουσμάτων σε συνδυασμό με την ταχύτητα εμβολιασμού θα μπορούσε να προκαλέσει μια “μετάλλαξη που θα διαφύγει”.
Στο Ισραήλ θα μπορούσε να εμφανιστεί μια μετάλλαξη που θα είναι ανθεκτική στο εμβόλιο, προειδοποίησε ο τ. Υπεύθυνος επιφορτισμένος με την μάχη κατά του coronavirus στο Ισραήλ αφήνοντας να εννοηθεί ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν θα ήταν « έκπληξη».

Εκφραζόμενος επί της βρετανικής παραλλαγής του ιού που γίνεται όλο και πιο κυρίαρχη στο Ισραήλ και τώρα αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων, ο καθηγητής Ronni Gamzu είπε ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να δει μια «μετάλλαξη που θα διαφύγει, διαρρεύσει».

Ερωτώμενος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη σχετικά με την πιθανότητα εμφάνισης μιας ισραηλινής μετάλλαξης απάντησε: «Δεν θα εκπλαγούμε να το δούμε αυτό επειδή, από τη μία πλευρά, το Ισραήλ έχει σχετικά υψηλή συχνότητα εμφάνισης κορωνοϊού, νέα κρούσματα , και ένα ποσοστό μετάδοσης που είναι ακόμα υψηλό, ενώ από την άλλη πλευρά έχουμε υψηλό ποσοστό εμβολιασμού. “
« Ο συγκερασμός αυτών των 2 παραγόντων δύναται να προκαλέσει μια πίεση μέσα στη θεωρία της εξέλιξης για μια μετάλλαξη διαφυγής», είπε χρησιμοποιώντας μια έκφραση που περιγράφει μια ποικιλία του ιού πουαψηφά την διαχειριζόμενη ανθρώπινη ανοσοαπόκριση από ένα εμβόλιο.

« Αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Ενσκύπτουμε επί του θέματος »,δήλωσε.
Ενώ ο Gamzu,που συντόνισε την απάντηση του Ισραήλ στο COVID από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο και που τώρα επιστρέφει στη θέση του ως διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Ichilov στο Τελ Αβίβ,προειδοποιεί για τις μεταλλάξεις, είναι ωστόσο αισιόδοξος για το ζήτημα της συλλογικής ασυλίας.timesofisrael 19/2/21

dimpenews.com

Back to top button