Διεθνή

Tο COVID-19 χρησιμοποιείται ως πολιτικό όπλο: εξοντώνονται από covid19 οι αυτόχθονες φυλές της Βραζιλίας. Πλήττονται 162 φυλές,49.000 κρούσματα,969 θάνατοι.Πέθανε ο τελευταίος άνδρας της φυλής Juma!

Tο COVID-19 χρησιμοποιείται ως πολιτικό όπλο, πλήθος π.χ αποδεικνύουν ότι αποτελεί συν τοις άλλοις και διαχειρίσιμη βιοτρομοκρατία. Καταπατείστε τη γη τους ,λεηλατήστε το έδαφος και το υπέδαφος και απαλλαγείτε από τον αυτόχθονο πληθυσμό του.
Ο τελευταίος άνδρας που επέζησε από μια γηγενή ομάδα της Βραζιλίας εξοντώθηκε, πέθανε από τον Covid …

Ο τελευταίος άντρας μιας αφανισμένης στη Βραζιλία αυτόχθονης φυλής πέθανε από επιπλοκές που συνδέονται με το Covid-19.
Ο Aruká Juma, ο οποίος πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία μεταξύ 86 και 90 ετών, ήταν ο τελευταίος άντρας της Juma που έφυγε από μια φυλή που κάποτε αριθμούσε 15.000 μέλη. Οι επαναλαμβανόμενες σφαγές τον 20ο αιώνα επέφεραν μέχρι το 2002 ν΄απομείνουν από αυτήν μόνο πέντε άνθρωποι της φυλής Juma: ο κ. Juma, οι τρεις κόρες του και ένα εγγόνι.
Οι αυτόχθονες ομάδες της Βραζιλίας είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στο Covid-19 λόγω της απομόνωσής τους, του κοινοτικού τρόπου ζωής τους και των κακών διατάξεων περί υγειονομικής περίθαλψης.
Στην αρχή της πανδημίας, πολλές αυτόχθονες ομάδες προσπάθησαν να αποκοπούν από τον έξω κόσμο κλείνοντας δρόμους και απομακρύνοντας τους επισκέπτες. Αυτές οι προσπάθειες απέτυχαν, ωστόσο, και ο ιός είναι πλέον ευρέως διαδεδομένος στις αυτόχθονες κοινότητες, με σχεδόν 49.000 κρούσματα και 969 θανάτους και 162 φυλές που πλήττονται, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Μέρος της ευθύνης μπορεί να ανήκει στην ομοσπονδιακή γηγενή υγειονομική υπηρεσία, γνωστή ως Sesai. Σύμφωνα με την εκστρατεία Emergencia Indigena, σε τουλάχιστον τρεις περιοχές ο ιός εισήχθη από μολυσμένους εργαζόμενους στο Sesai, ενώ η έρευνα των New York Times πέρυσι αποκάλυψε πάνω από χίλιες λοιμώξεις μεταξύ αξιωματούχων του Sesai που αναγκάστηκαν να εργαστούν χωρίς επαρκή προστατευτικό εξοπλισμό ή πρόσβαση σε αρκετό δοκιμές.
Οι αυτόχθονες ομάδες, πολλές από τις οποίες παραμένουν επισήμως «χωρίς επαφή», αντιμετωπίζουν επίσης απειλές από την καταπάτηση των ανθρακωρύχων και των γεωργικών επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί υπό τη λαϊκίστικη κυβέρνηση του προέδρου Jair Bolsonaro.

Ως έφηβος τη δεκαετία του 1960, ο κ. Juma γνώρισε τη χειρότερη σφαγή του λαού του, όταν εισβολείς για καουτσούκ και έμποροι τροπικών καρυδιών εισέβαλαν στη γη τους. Πάνω από 60 Juma πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν, με μόλις επτά να επιζούν.
Κατά τις επόμενες δεκαετίες αγωνίστηκε για ομοσπονδιακή αναγνώριση για τη γη των Juma, αλλά η προσπάθεια περιπλέχθηκε από την έλλειψη άλλων ανδρών Juma και την απόφαση της οικογένειάς του να μετακομίσει σε μια άλλη ομάδα, το Uru-eu-wau-wau, όπου παντρεύτηκαν οι κόρες του …
Η μεγαλύτερη κόρη του κ. Juma, Borehá Juma, είπε ότι σκόπευε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα της. «Θέλω να γίνω σαν αυτόν τώρα για να πολεμήσω σαν τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου ήταν πολεμιστής. Ήταν αρχηγός, ήμουν αρχηγός και τώρα η γενεαλογία τελείωσε », είπε στην Αμαζόνια Ρεάλ.

Ο τελευταίος Juma…..

Aν δεν είναι και ένα πολιτικό όπλο πως τροποποίησαν ”γενετικά” εκ βάθρων τον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη μέσω αυτού;;;;; Eίναι ίσως το πιο ισχυρό πολιτικό όπλο που χρησιμοποίησαν ποτέ οι ισχυροί της γης κατά των λαών τους που τους συμπεριφέρθηκαν σαν σε αυτόχθονες είδος προς εξαφάνιση.Ο τελευταίος Juma…..θα είναι o τελευταίος εναπομένων ”ανεμβολίαστος” στο δυστοπικό μέλλον;;

dimpenews.com

Back to top button