Διεθνή

Ουκρανία: Ως εκ θαύματος διασώθηκε από εμπρησμό ναού χάρτινη εικόνα της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.. για να τους ελέγξει!!

Χάρτινη εικόνα της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου διαφυλάχθηκε ως εκ θαύματος άθικτη από πρόσφατο εμπρησμό ναού της διωκόμενης Εκκλησίας στην Ουκρανία στο χωριό Kοrdyshiv.. Έμεινε εκεί για να τους ελέγχει…..

«Οι τοίχοι ράγισαν, ο σοβάς έπεσε, οι δοκοί κατέρρευσαν αφού κάηκαν και τα παράθυρα με διπλά τζάμια θρυμματίστηκαν. Και η χάρτινη εικόνα του Προδρόμου και Βαπτιστή του Κυρίου Ιωάννη, που στεκόταν στο παράθυρο του ιερού, παρέμεινε σχεδόν άθικτη», γράφει ο διαχειριστής της ομάδας SHUMSHCHINA ORTHODOX, Ευσέβιος Kostiuk.
«Στο Γεννέθλιο του Ιωάννη του Προδρόμου είχε προγραμματιστεί ο αγιασμός…
Ο Κύριος άφησε την εικόνα της κεφαλής του Ιωάννη του Προδρόμου!” ,,,,,για να τους ελέγξει!

Ο εμπρησμός συνέβη το βράδυ της 28ης Μαρτίου. Σύμφωνα με τον εφημέριο, πατέρα Γεώργιο, οι χώροι στον χώρο του χτίζονταν ως ναός μέχρι τον αγιασμό το 2023. «Η κοινότητα προετοιμαζόταν για τον αγιασμό στο Γεννέθλιο του Ιωάννη του Προδρόμου. Μετά την απώλεια της προηγούμενης εκκλησίας και όλης της περιουσίας της κοινότητας το 2019, όταν η περιουσία μεταφέρθηκε στη διάθεση της OCU, οι θείες ακολουθίες ξανάρχισαν σε αυτές το 2022..

dimpenews.com

Back to top button