breaking newsΕλλάδα

Τελικά τη λύση θα την δώσουν οι πολίτες, αφού το κράτος συνεχίζει να είναι συνένοχος των εθνομηδενιστών πολιτικών και των ΜΚΟ

 

Επεισόδια στη Λέσβο εναντίον ΜΚΟ και νέων αφίξεων στην πατρίδα τους – «Μπλόκο» κατοίκων στη Μόρια

 

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στη Λέσβο μετά τις μαζικές αφίξεις μεταναστών που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στο νησί όπου έχουν αποβιβαστεί περισσότερα από 400 άτομα. Από το μεσημέρι ομάδα πολιτών έχει αποκλείσει το λιμάνι της Θερμής μη επιτρέποντας την αποβίβαση 50 μεταναστών και προσφύγων που οδηγήθηκαν εκεί από σκάφος του Λιμενικού.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ενώ έχουν προπηλακιστεί και δημοσιογράφοι και φωτογράφοι διεθνών μέσων ενημέρωσης. Επίσης προπηλακίστηκε η δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” η οποία αποπειράθηκε να παρέμβει.

Βίντεο δείχνει ομάδα ατόμων να επιτίθεται σε μέλη ΜΚΟ στο λιμάνι της Θέρμης, να τους χτυπούν και να πετούν τις κάμερές τους στη θάλασσα.

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ κάτοικοι έχουν κλείσει τις εισόδους του δρόμου που οδηγούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας

Οι συγκεντρωμένοι δεν επιτρέπουν σε λεωφορεία του Λιμενικού Σώματος να μεταφέρουν στο ΚΥΤ τους μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν σήμερα στο νησί.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κυτέλης που βρίσκεται στο χώρο των συγκεντρώσεων καλεί τους πολίτες της περιοχής και της Μυτιλήνης να συγκεντρωθούν στις εισόδους του δρόμου που οδηγεί στη Μόρια. «Αυτό το αίσχος θα πρέπει να κλείσει τώρα» είπε ο κ. Κύτελης.

Σημειώνεται ότι σήμερα ήταν μαζικές οι αφίξεις μεταναστών στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, φτάνοντας περίπου τις 500, καθώς μετά το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο η Τουρκία επιχειρεί να μεταφέρει την πίεση στα ελληνικά νησιά. 

Σύμφωνα με το lesvos news οι περισσότεροι μετανάστες έχουν φθάσει στη Σκάλα Συκαμιάς και στην περιοχή του αεροδρομίου καθώς η δυσκολία φύλαξης των θαλασσίων συνόρων είναι δεδομένη και πάρα τις υπερπροσπάθειες των ελληνικών αρχών πάνω από 6 βάρκες έχουν περάσει μέχρι τώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρόμοια κατάσταση επικρατεί σε Χίο και Σάμο καθώς στα απέναντι τουρκικά παράλια βρίσκονται συγκεντρωμένοι χιλιάδες μετανάστες που περιμένουν να περάσουν στα ελληνικά νησιά.

Πηγή: Λίμπεραλ

Back to top button