Διεθνή

Η Ουκρανία ανατίναξε το φράγμα Novaya Kakhovka κοντά στη Χερσώνα προκαλώντας πλημμύρες. Εκκενώνονται περιοχές. 22.000 άνθρωποι στη ζώνη πιθανού κατακλυσμού από Δνείπερο! Σε κίνδυνο ο πυρηνικός σταθμός Zaporozhye! ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΒΙΝΤΕΟ

Τρομοκρατική ενέργεια.. έγκλημα πολέμου. Η Ουκρανία ανατίναξε το φράγμα Novaya Kakhovka κοντά στη Χερσώνα προκαλώντας πλημμύρες. Εκκενώνονται περιοχές. Ήδη πλημμύρισαν κατοικημένες περιοχές. Αγώνας δρόμου…14 οικισμοί, 22 χιλιάδες άνθρωποι είναι στη ζώνη πιθανής πλημμύρας με το νερό του Δνείπερου.. Πιο πάνω από το φράγμα Nova Kakhovka βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός Zaporozhye που βρίσκεται κατά μήκος της δεξαμενής Kakhovka. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα ψύξης των αντιδραστήρων, καθώς ο πυρηνικός σταθμός βασίζεται στο νερό από τη δεξαμενή. Υπονόμευση του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovskaya. Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ξεκίνησαν εκκενώσεις κατοίκων στην περιφέρεια Χερσώνα που ελέγχεται από την Ουκρανία.

«Σε 5 ώρες το νερό θα φτάσει σε κρίσιμο επίπεδο». Η διοίκηση της Nova Kakhovka δημοσίευσε πλάνα από το κέντρο της πόλης. Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι το νερό άρχισε να πλησιάζει τους πρώτους ορόφους των κτιρίων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τη Novaya Kakhovka, δήλωσε ο δήμαρχος Vladimir Leontiev.Γύρω στις 2 τα ξημερώματα, μια σειρά από πολυάριθμα χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka, οι οποίοι κατέστρεψαν τις βαλβίδες – τις λεγόμενες βαλβίδες, δήλωσε ο δήμαρχος Novaya Kakhovka Βλαντιμίρ Λεοντίεφ στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24.

Χθες το βράδυ, Ουκρανοί μαχητές έβαλαν κατά των εγκαταστάσεων του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka, με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι πύλες του φράγματος, γεγονός που προκάλεσε ανεξέλεγκτη απόρριψη νερού.

Τι συμβαίνει τώρα στην περιοχή Kherson – τα κύρια δεδομένα από τις αρχές. Ο βομβαρδισμός καταγράφηκε γύρω στις δύο τα ξημερώματα, δήλωσε ο δήμαρχος της Νόβα Καχόβκα Βλαντιμίρ Λεοντίεφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νυχτερινές κρούσεις προκάλεσαν πολλές καταστροφές στο φράγμα. Ο ρυθμός πτώσης της στάθμης του νερού στη δεξαμενή Kakhovka μετά την έκρηξη είναι περίπου 12 εκατοστά την ώρα, δήλωσε ο πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε με τη Ρωσία» (περιοχή Zaporozhye) Vladimir Rogov. Στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovskaya, 11 από τα 28 ανοίγματα καταστράφηκαν, 80 οικισμοί θα μπορούσαν να πέσουν στη ζώνη πλημμύρας, αναφέρουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Δήλωσαν επίσης ότι το εχθρικό MLRS Alder θα είχε χτυπήσει τις εγκαταστάσεις του υδροηλεκτρικού σταθμού. Οι αρχές της περιοχής Χερσώνα έχουν ετοιμάσει λεωφορεία για την πιθανή εκκένωση αμάχων που βρίσκονται στις παράκτιες περιοχές. Ο επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης Andrey Alekseenko πήρε την κατάσταση υπό προσωπικό έλεγχο. Εάν χρειαστεί, θα πραγματοποιηθεί εκκένωση το συντομότερο δυνατό. Ο δήμαρχος της Kakhovka χαρακτήρισε την καταστροφή των βαλβίδων του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka “τη σοβαρότερη τρομοκρατική ενέργεια”. Ο Λεοντίεφ επεσήμανε ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα με την παροχή νερού στην Κριμαία.

Στην περιοχή δημιουργήθηκε ένα επιχειρησιακό αρχηγείο, επικεφαλής του οποίου ήταν ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής Βλαντιμίρ Σάλντο. Στο μεταξύ, βίντεο από διάφορες γειτονιές της περιοχής Χερσώνα κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα και τους instant messenger, τα οποία δείχνουν πώς το «πολύ νερό» πλησιάζει σε κατοικημένες περιοχές. Όπως επισημαίνεται, έχει ήδη φτάσει σε ορισμένες περιοχές του περιφερειακού κέντρου, αρκετά χωριά έχουν πλημμυρίσει. Την ίδια ώρα, αναφέρεται ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν νέα πλήγματα.

Γύρω στις 2 τα ξημερώματα, πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμα χτυπήματα στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka, που κατέστρεψαν τις βαλβίδες. Ως αποτέλεσμα, το νερό από τη δεξαμενή Kakhovka άρχισε να ρέει ανεξέλεγκτα στο ρεύμα. Το μέγιστο επίπεδο ανόδου του νερού στη Novaya Kakhovka έφτασε τα 4 μέτρα. Περίπου 300 σπίτια στο Ντνεπριανί και στην Κορσούνκα θα μπορούσαν να πέσουν στη ζώνη πλημμύρας μετά την καταστροφή του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovska.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ Φράγματα όπως το Nova Kahkovka προστατεύονται από τους νόμους του πολέμου και τη Σύμβαση της Γενεύης . Σύμφωνα με το άρθρο 56 του πρόσθετου πρωτοκόλλου Ι του 1977:

«Εργασίες και εγκαταστάσεις που περιέχουν επικίνδυνες δυνάμεις, συγκεκριμένα φράγματα, αναχώματα και πυρηνικούς σταθμούς, δεν πρέπει να δέχονται επίθεση, ακόμη και όταν αυτά τα αντικείμενα είναι στρατιωτικοί στόχοι, εάν μια τέτοια επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει την απελευθέρωση επικίνδυνων δυνάμεων και κατά συνέπεια σοβαρές απώλειες στον άμαχο πληθυσμό. Άλλοι στρατιωτικοί στόχοι εντός ή πλησίον αυτών των έργων ή εγκαταστάσεων δεν θα δέχονται επίθεση εάν μια τέτοια επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει την απελευθέρωση επικίνδυνων δυνάμεων από τα έργα ή τις εγκαταστάσεις και να προκαλέσει σοβαρές απώλειες στον άμαχο πληθυσμό.”

Αυτό που συμβαίνει σήμερα αποδεικνύει ότι πέρυσι ο Sourovikine είχε δίκιο να εκκενώσει τη Χερσώνα και τη δεξιά όχθη του Δνείπερου. Εάν τα ρωσικά στρατεύματα δεν είχαν αποσυρθεί, τώρα θα είχαν αποκοπεί από τον εφοδιασμό τους. Χωρίς τον Σουροβίκιν θα είχαμε χάσει δεκάδες χιλιάδες αλεξιπτωτιστές μας, δηλαδή στρατιώτες με υψηλό επίπεδο επαγγελματιών.

Kατά την πάγια τακτική τους Ζελένσκι και Δυτικοί τα φορτώνουν στους Ρώσους..

Ζελένσκι: «Καταστρέφοντας το φράγμα Nova Kakhovka, οι Ρώσοι τρομοκράτες επιβεβαιώνουν μόνο σε ολόκληρο τον κόσμο ότι πρέπει να εκδιωχθούν από κάθε γωνιά της ουκρανικής γης»

RIA Novosti. Οι αρχές της Nova Kakhovka απομακρύνουν τους κατοίκους από τις πλημμυρισμένες περιοχές μετά την καταστροφή του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka από χτύπημα των ουκρανικών στρατευμάτων, δήλωσε ο επικεφαλής της αστικής περιοχής Novokakhovka Vladimir Leontyev σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram της διοίκησης.
«Η κατάσταση στη Nova Kakhovka από τις 10:15 π.μ.: το νερό συνεχίζει να ανεβαίνει, οι άνθρωποι απομακρύνονται από τις παράκτιες περιοχές που έχουν πλημμυρίσει», είπε ο αξιωματούχος.
Τώρα η στάθμη έχει ανέβει κατά δέκα μέτρα, τα φράγματα ξεχειλίζουν. Το μέγιστο νερό μπορεί να φτάσει έως και τα 12 μέτρα, πρόσθεσε ο Λεοντίεφ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της διοίκησης της περιφέρειας της πόλης Novokakhovsk, Vladimir Leontiev, η επισκευή του HPP είναι αδύνατη, θα πρέπει να ξαναχτιστεί.
Το νερό ανέβηκε στα οκτώ στο Dnepryan και στα 5,3 μέτρα στην Korsunka. Αυτό το επίπεδο θα διαρκέσει περίπου 72 ώρες.

Στο έδαφος της περιοχής Χερσώνας που ελέγχεται από το Κίεβο, οκτώ οικισμοί πλημμύρισαν.
Το Kakhovskaya HPP είναι το έκτο (κατώτερο και τελευταίο) στάδιο του καταρράκτη των υδροηλεκτρικών σταθμών στον Δνείπερο. Βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα από τη Novaya Kakhovka. Ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο του σταθμού στην αρχή της στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης. Έκτοτε, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν το HPP και τη Novaya Kakhovka σχεδόν συνεχώς. Τον Οκτώβριο, η Ρωσία κυκλοφόρησε μια επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καλώντας τους να αποτρέψουν την καταστροφή του φράγματος του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής, στο οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποιούν εσκεμμένα στοχευμένα πλήγματα.

Το φράγμα εντελώς καλύφθηκε από το νερό δεν υπάρχει..

dimpenews.com

Back to top button