breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Απίστευτα πράγματα! Η εγκληματική οργάνωση της Pfizer μηνύει την Πολωνία επειδή δεν εξανάγκασε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί

Η Pfizer μηνύει την Πολωνία επειδή δεν εξανάγκασε το πληθυσμό της να εμβολιαστεί.

Η Pfizer έχει ξεκινήσει αγωγή κατά της Δημοκρατίας της Πολωνίας για φερόμενη παραβίαση της σύμβασης εμβολιασμού για τον COVID-19, απαιτώντας πληρωμή 6 δισεκατομμυρίων PLN (1,37 δισεκατομμύρια USD) επειδή δεν παρότρυνε αρκετό πληθυσμό να εμβολιαστεί παρά τη θέλησή του.

Η αγωγή περιστρέφεται γύρω από 60 εκατομμύρια εμβόλια που η Πολωνία αρνήθηκε, όταν κατέστη προφανές ότι ο πολωνικός πληθυσμός δεν επιθυμούσε να εμβολιαστεί.

Η αγωγή έχει κατατεθεί στις Βρυξέλλες, αντικατοπτρίζοντας τη δικαιοδοσία της συμφωνίας που υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η πρώτη ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τις 6 Δεκεμβρίου 2023.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να εξαναγκάσουμε τους πολίτες να κάνουν εμβόλια.

Η υπουργός Υγείας της Πολωνίας, Katarzyna Sojka, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αποφυγής της αγωγής της Pfizer και επίτευξης συμβιβασμού με τον κολοσσό της Big Pharma, είπε ότι η αγωγή «φαίνεται να έχει ξεκινήσει», αλλά διευκρίνισε ότι η πολωνική κυβέρνηση δεν θα πληρώσει την Pfizer για εμβόλια που οι Πολωνοί επέλεξαν να απορρίψουν.

Η Υπουργός επεσήμανε ότι και άλλα κράτη της ΕΕ αντιμετωπίζουν παρόμοια δυσκολία. υποδηλώνοντας πως είναι συλλογικό ζήτημα και πως η Πολωνία δεν προτίθεται να εξαναγκάσει τους ανθρώπους της να εμβολιαστούν.

Σε απάντηση στο γιατί η Πολωνία απέτυχε να εκπληρώσει τη συμφωνία, ο πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki επικαλέστηκε «ανωτέρα βία», υποστηρίζοντας ότι ο λαός επέλεξε απλά να μην τα κάνει, κάτι που είναι εκτός δικαιοδοσίας της κυβέρνησης.

Μετά από έναν γύρο ανεπιτυχών διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση της Πολωνίας, η Pfizer προσέφυγε σε νομικές ενέργειες, υποβάλλοντας τη μήνυση στις Βρυξέλλες και απαιτώντας αποζημίωση από την πολωνική κυβέρνηση ύψους 1,37 δισεκατομμύρια δολάρια. Το θέμα θα πέσει πλέον στη νέα κυβέρνηση, πιθανότατα επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Ντόναλντ Τουσκ.

Τώρα, αν σας φαίνεται λίγο παράλογο όλο αυτό, να υπενθυμήσουμε πως απο τότε που ξεκίνησε η δήθεν πανδημία Covid τίποτα δεν είναι παράλογο. Λάβετε υπόψη πως τα κράτη της ΕΕ ένωσης ενδέχεται να χάσουν εντελώς την ανεξαρτησία τους να παίρνουν αποφάσεις μετά απο ψήφισμα της Τετάρτης όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισε νόμο υπέρ της κατάργησης της εθνικής κυριαρχίας των κρατών μελών.

/karditsastakra

Back to top button