breaking newsΔιεθνή

Τουρκία: Επίσκεψη ηγετικού στελέχους της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Ο Χαλίντ Μεσάλ, ένας από τους ηγέτες της Χαμάς, συναντήθηκε με εκπροσώπους ΜΚΟ στην Κωνσταντινούπολη και έδωσε μηνύματα για τη σημασία της επίθεσης στις 7η Οκτωβρίου, τις σφαγές αμάχων από το Ισραήλ και τη δύναμη των ταξιαρχιών Αλ Κασάμ.

Υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ είχε αυξήσει τις επιθέσεις του στο τέμενος Αλ Ακσά τα τελευταία 1-2 χρόνια, ο Μεσάλ δήλωσε: «Αν δεν ήταν η 7η Οκτωβρίου, ίσως να είχαμε παρακολουθήσει και την κατεδάφιση του (τζαμιού) Αλ Ακσά».

Η Γενί Σαφάκ συνομίλησε με τον Χαλίντ Μεσάλ που ήρθε στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πόλεμος θα διαρκέσει μήνες

«Σε αυτές τις επιθέσεις, οι Ταξιαρχίες Κασάμ απέσπασαν πολύ σημαντικές πληροφορίες και δεδομένα που ανήκαν στη Μοσάντ. Η Μεραρχία της Γάζας του Ισραήλ καταστράφηκε εντελώς. Το σημαντικό είναι να πολεμάμε. Ναι, δεν έχουμε αμυντικό σύστημα, αλλά οι νέοι μας εργάζονται. Το να κατασκευάζουν τα δικά τους όπλα υπό αποκλεισμό [σσ. ενν. της Γάζας] είναι μια μεγάλη επιτυχία. Αυτή τη στιγμή, οι Ταξιαρχίες Κασάμ έχουν 35 χιλιάδες μαχητές. Οι Ταξιαρχίες Κασάμ έχουν πυρομαχικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχουν προετοιμαστεί για έναν πόλεμο που θα διαρκέσει μήνες. Στόχος μας δεν είναι να εξαπλωθεί ο πόλεμος σε διάφορες περιοχές».

Οι ΗΠΑ θέλουν να τελειώσουν τη Χαμάς

Οι ΗΠΑ – σύμφωνα με τον Μεσάλ- θέλουν μια Παλαιστίνη χωρίς τη Χαμάς και παρέχουν υποστήριξη με όπλα και πυρομαχικά στο Ισραήλ για να τελειώσει τη Χαμάς.

«Οι ΗΠΑ είναι σαν να κρατούν μια κλεψύδρα στα χέρια τους. Δίνουν ένα χρονικό περιθώριο στον Νετανιάχου για να ‘μπει και να τελειώσει τη Χαμάς το συντομότερο δυνατό’. Ο σημαντικότερος στόχος τους σε αυτόν τον πόλεμο είναι να αποτινάξουν από πάνω τους το φιάσκο που υπέστησαν στις 7 Οκτωβρίου».

Δεν πιστεύουμε στη λύση των δύο κρατών

Δηλώνοντας ότι η Χαμάς δεν πιστεύει στη λύση των δύο κρατών, ο Μεσάλ σημείωσε ότι: «Αποδεχόμαστε τα σύνορα του 1967 επειδή τα βλέπουμε ως στάδιο. Θέλουμε να συγκεντρώσουμε όλες τις ομάδες που αντιτίθενται στην ισραηλινή κατοχή κάτω από μια παλαιστινιακή σημαία που περιλαμβάνει τη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ».

Οι διαδηλώσεις δίνουν δύναμη

Όσον αφορά τον αντίκτυπο της κατάστασης στη Γάζα, ο Μεσάλ ζήτησε ακόμη και στόλο υποστήριξης, γιατί δίνει δύναμη στους Παλαιστίνιους.

«Οι κάτοικοι της Γάζας παρακολουθούν τις κινητοποιήσεις στους δρόμους. Βλέπουν ότι δεν είναι μόνοι τους. Ειδικά, οι δρόμοι τρομάζουν τις ΗΠΑ και τη Δύση. Αν υπάρχει η δυνατότητα ενός στόλου προς τη Γάζα, θα πρέπει να γίνει και αυτό». PrimeNews.

Back to top button