breaking newsΕλλάδα

«Είναι επείγον να αποκτήσουμε ελληνική κυβέρνηση»-Ειρήνη Μαρούπα

«Είναι επείγον να αποκτήσουμε ελληνική κυβέρνηση»-Ειρήνη Μαρούπα

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΟΥΠΑ*

Χρόνια πολλά πατρίδα! 203 χρόνια μετά την κήρυξη της Εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης από το Ελληνικό Έθνος, που αποφάσισε ότι δεν αντέχει να ζει κάτω από την οθωμανική σκλαβιά, αλλά ότι καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή, τίθεται ξανά, ως ζήτημα επιβίωσης πλέον, το ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας και της απελευθέρωσης της Κύπρου μας.

Δεν μπορεί να μην  σας έχουν κάνει εντύπωση σειρά αποφάσεων των κυβερνήσεών μας, τα τελευταία 20-30 τουλάχιστον χρόνια, οι οποίες είναι ξεκάθαρα εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων και μας οδηγεί σε περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας, αλλά και των ελληνικών συνόρων. Όπως μας το είχε προαναγγείλει η κυρία Μπενάκη στην ορκωμοσία Παπούλια, ως προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον μακρινό Μάρτιο του 2005.

Από την εποχή των Ιμίων, ζούμε μία διαρκή διολίσθηση στην εθνική μας κυριαρχία και την εθνική μας λειτουργία. Σαν να έχουν αποφασίσει οι κυβερνήσεις μας να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει από το συρρικνωμένο ελληνικό κράτος, και να εξοντώσουν ό,τι έχει απομείνει από τον κάποτε ακμαίο και ισχυρό ελληνισμό. Κινδυνεύει η επιβίωση του ελληνικού λαούς μέσα και έξω από το κράτος του, με κάθε τρόπο.

Μετά τα Ίμια, το χρηματιστήριο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες υπονόμευσαν οικονομικά το ελληνικό κράτος και τον ελληνικό λαό, μέχρι χρεωκοπίας του. Δεν είναι τυχαίο, ότι παρότι οι μίζες είναι αποδεδειγμένες, κανένα οικονομικό σκάνδαλο δεν τιμωρήθηκε.

Ως και η Siemens δικαστηριακά ολοκληρώθηκε πρόσφατα με παραγραφή! Την ίδια ώρα που έχει αποδειχθεί και τιμωρηθεί σε ΗΠΑ και Γερμανία, πληρώνοντας εκατομμύρια αποζημίωση για δωροδοκίες ελλήνων αξιωματούχων, στην ταλαίπωρη πατρίδα μας, κρίθηκαν όλοι αθώοι! Τα ίδια με την Novartis. Πλούτισαν πολλοί πολιτικοί από το χρηματιστήριο, καθώς αποδείχθηκε ότι οι μετοχές χειραγωγούνταν και η χρήσιμη πληροφορία διαχεόταν στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, ενώ ο ελληνικός λαός χρεωκοπούσε, αλλά όλα καλά τελικά. Κανείς δεν τιμωρήθηκε. Ούτε πολιτικά, ούτε ποινικά.

Αυτή η ατιμωρησία, γέννησε τα επόμενα εγκλήματα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας. Τα μνημόνια, την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας, (για να παραχωρηθούν και τα εδάφη της), τις κουτσουρεμένες αποκλειστικές οικονομικές ζώνες της Ελλάδας, την αχρείαστη με την Ιταλία, (καθώς ήταν επαρκής και καλύτερη η συμφωνία του 1977), και την επιζήμια με την Αίγυπτο.

Με την συμφωνία ΑΟΖ με την Αίγυπτο, αφενός συναινέσαμε σε σημαντικά μικρότερη από την προβλεπόμενη στο Δίκαιο της Θάλασσας, αποκλειστική οικονομική ζώνη, για μεγάλα νησιά μας, την Ρόδο και την Κρήτη. Αφετέρου, μαζί με το γεγονός ότι συμφωνήσαμε πριν συνάψουμε ΑΟΖ με το αδελφό, ομόψυχο, κι ομόαιμο κράτος της Κύπρου μας, η Αίγυπτος να έχει λόγο σε τυχόν τέτοια συμφωνία, η έκπτωση, αν όχι η ανυπαρξία πλέον της εθνικής μας κυριαρχίας, ακόμα και επί των εδαφών μας είναι ορατή.

Με τις Πρέσπες, συμφωνήσαμε να εκχωρήσουμε την σημαντικότερη ιστορική και πολιτισμική μας στιγμή, ως ελληνικό έθνος, τους ελληνιστικούς χρόνους, και το brand name της Μακεδονίας μας. Στην συμφωνία με την Αίγυπτο, εκχωρήσαμε την δικαιοδοσία επί των εδαφών μας, ανατολικά του 28ου μεσημβρινού, (γιατί εδάφη είναι η ΑΟΖ με την Κύπρο μας). Πλέον, η γεωγραφική ενότητα των 2 ελλαδικών κρατών, μέσω της ΑΟΖ, της νήσου Στρογγύλης του συμπλέγματος του Καστελλόριζου, επαφίεται στα συμφέροντα της Αιγύπτου (με την Τουρκία ή όποιον άλλον).

Και η κατρακύλα αυτή δεν έχει τελειωμό. Το απέδειξε αυτό, το σύμφωνο ελληνοτουρκικής φιλίας. Η κατσίκα με τον λύκο φιλία δεν μπορεί να πιάσει. Κι αν νομίζει ότι πιάνει, τελικά, απλώς θα την φάει ο λύκος.

Το επιβεβαίωσε αυτό ο Τούρκος πρόεδρος, λέγοντας ότι κακώς δεν κατέλαβαν ολόκληρη την Κύπρο το 74, με τον κ. Ροζάκη και σύσσωμο το σάπιο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας να υπερακοντίζει, ότι δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει η Κύπρος, για να επιλύσουμε τις ελληνοτουρκικές διαφορές…

Η Κύπρος στην οποία ζούνε 1.000.000 Έλληνες. Η Κύπρος, που για τον Κίμωνα με τις τριήρεις δεν έκειτο μακράν, αλλά σε ακτίνα νικηφόρας εκστρατείας και δράσης του, για να προστατεύσει τον εκεί ελληνισμό (από τότε) και λόγω της γεωστρατηγικής σπουδαιότητας του νησιού. Όμως για τον Μητσοτάκη με τις BELHARRA, τα F-35, και τους S300, κείται μακράν… Βέβαια ο Κίμωνας είχε πατέρα τον Μιλτιάδη, και είχε ήδη ηγηθεί της ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Ο πατέρας του Μητσοτάκη ήθελε να παραχωρήσει την Μακεδονία και να ξεπουλήσει την χώρα, 30 χρόνια νωρίτερα.

Συνάμα, οι κατραπακιές στην εθνική μας κυριαρχία, συνεχίζουν ακάθεκτες, με πρωτοβουλία των κυβερνήσεών μας. Ο αφοπλισμός του Αιγαίου μας προς την Ουκρανία για να χρησιμοποιηθούν τα δικά μας όπλα, εναντίον της Ρωσίας, εκτελώντας πειθήνια τις εντολές των ΗΠΑ,  είναι ένα γεγονός, το οποίο αποκαλύφθηκε αρχικά από εδώ πολιτικούς, αλλά και από τον ίδιο τον Ζελένσκυ. Ο Ζελένσκυ είναι ευκρινές πλέον ότι οδηγεί από επιλογή του, στον πολεμικό όλεθρο την Ουκρανία και στην εξαφάνιση τον ουκρανικό λαό. Το έχει δηλώσει εξάλλου ότι θα πολεμήσει μέχρις ενός ουκρανού για την αμερικανική κυριαρχία επί της Ουκρανίας (αυτό σήμαινε το αίτημά του για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, εξαιτίας του οποίου ξεκίνησε το πόλεμος).

Μόλις προχθές, πληροφορηθήκαμε από τον Ζελένσκυ ότι θα ενισχύσουμε και την  αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας. Δηλαδή, από τους ελάχιστους αντιαεροπορικούς πυραύλους που έχουμε για να διαφυλάξουμε, αμυνόμενοι, την εδαφική μας ακεραιότητα έναντι της Τουρκίας, θα δώσουμε κιόλας!

Αφού δώσαμε την μοίρα των Πάτριοτ για να ενισχύσουμε την άμυνα της ζάμπλουτης Σαουδικής Αραβίας έναντι των χούθι, γιατί να μην δώσουμε και την προστασία Κρήτης, Αιγαίου και Κύπρου στην Ουκρανία, σκέφτηκαν οι ταγοί μας, ξεχειλώνοντας μέχρις εκεί που δεν παίρνει τα όρια της ρωσικής ανοχής έναντι του ελληνικού κράτους!

Ενώ, εκτός των διμερών σχέσεών μας με την Ρωσία, που επιδεινώνονται αδικαιολόγητα, εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, διακυβεύεται ακόμα και η ίδια η ύπαρξη της Ευρώπης, καθώς η Ρωσία, έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι η συμμετοχή του ΝΑΤΟ, στον πόλεμο στην Ουκρανία, φανερά, θα σημάνει υπαρξιακό κίνδυνο γι’αυτήν και θα προβεί σε χρήση πυρηνικών όπλων. Κι αυτός ο υπαρξιακός κίνδυνος για ολόκληρη την Ευρώπη και τους λαούς της, τροφοδοτείται και ξεκινά από κυβερνήσεις αμετροεπείς, δουλικές και καταστροφικές για τους λαούς τους, όπως η δική μας.

Στο ίδιο πλαίσιο, η κυβέρνηση της Ελλάδος, διά του υπουργού εξωτερικών της, ευχήθηκε πέρυσι στην Τουρκία για την ημέρα συγκρότησης του κράτους της, (η οποία επέτειός τους για εμάς σήμαινε την γενοκτονία των παππούδων μας, την καταστροφή και τον ξεριζωμό 2.000.000 Ελλήνων, του πιο πλούσιου και ανθηρού κομματιού του ελληνισμού το 1922), ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από εμάς. Στον αντίποδα,  η ελληνική κυβέρνηση, δεν ευχήθηκε στον Πούτιν για την επιτυχία του στις πρόσφατες εκλογές.

Και κυρίως, απαγόρευσε σε Ρώσους αξιωματούχους να συμμετάσχουν  στους εορτασμούς για την 203ηεπέτειο εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα. Παρότι, εκτός της συμμετοχής της Ρωσίας στην δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, του Καποδίστρια, στα 200 χρόνια από την επανάσταση, ο Ρώσος πρέσβης ήταν ο θερμότερος απ’όλους στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος μάλιστα μίλησε στα ελληνικά, ενισχύοντας τα ομόδοξα κι αδελφά συναισθήματα των δύο λαών, ρωσικού κι ελληνικού.

Η Ρωσία ως τώρα δεν έχει απαντήσει στις επανειλημμένες, αδιανόητες και ακατανόητες για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, προκλήσεις της κυβέρνησης της Ελλάδας. Γνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός δεν εκπροσωπείται πραγματικά από την κυβέρνησή του, τουλάχιστον, αναφορικά με την ψυχική στάση του έναντι της Ρωσίας.

Ατενίζουμε με φρίκη την κατάντια της Ουκρανίας, επειδή δεν στάθηκε ικανός ο ουκρανικός λαός να ανακόψει την μανία του Ζελένσκυ να διαλύσει την Ουκρανία, προκαλώντας και συνεχίζοντας μέχρις εσχάτων, τον πόλεμο με την Ρωσία.

Είναι καιρός ν’αντιληφθούμε κι εμείς τις ευθύνες μας, ο ελληνικός λαός, και ν’αναδείξουμε ελληνική κυβέρνηση, πριν μας οδηγήσουν στον πυρηνικό ή εθνικό όλεθρο, αυτοί που τώρα κυβερνούν την Ελλάδα και την Ευρώπη. Δικοί μας ταγοί είναι ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Παπαφλέσσας, η Μπουμπουλίνα και η Μαντώ Μαυρογένους. Εκείνα τα πορτρέτα των ηρώων μας που ήταν αναρτημένα στις τάξεις μας στο δημοτικό, είναι η έμπνευση και το οδηγός μας. Για τον λόγο αυτόν τα κατέβασαν. Για να μην υπάρχει ταύτιση των νεοελλήνων με τους παππούδες μας. Για να μην μπορέσουμε ξανά να πράξουμε τα ίδια. Να ανακτήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία και την κρατική μας κυριαρχία. Όμως ακόμα δεν πεθάναμε. Όχι όλοι. Και θα πράξουμε αυτό που πρέπει.

Για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο μας. Χρόνια πολλά πατρίδα.

*Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

ΠΗΓΗ:https://www.militaire.gr/einai-epeigon-na-apoktisoyme-elliniki-kyvernisi-eirini-maroypa/

Back to top button