breaking newsΔιεθνή

Εξαφανισμένη πτήση MH370: Αποφασισμένοι να βρουν το τι συνέβη στο θρίλερ της δεκαετίας 

 

Με το θρίλερ της εξαφανισμένης πτήσης MH370 να διαρκεί εδώ και μια δεκαετία, μια εταιρεία εξερεύνησης βαθέων υδάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής υποστηρίζει πως έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει την πιο εξαντλητική έρευνα μέχρι στιγμής για το εξαφανισμένο αεροπλάνο.

Ήταν στις 8 Μαρτίου που συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την εξαφάνιση της μοιραίας πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, η οποία εξαφανίστηκε από τα ραντάρ μετά την απογείωσή της από την Κουάλα Λουμπούρ.

Στο μοιραίο αεροπλάνο επέβαιναν 239 άτομα, μεταξύ των οποίων και έξι Αυστραλοί.

Η εταιρεία Ocean Infinity με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ηγήθηκε της έρευνας το 2018 αλλά δεν μπόρεσε να βρει ίχνη του αεροπλάνου MH370 στον πυθμένα του Ινδικού Ωκεανού.

Ο Tony Romeo, διευθύνων σύμβουλος της Deep Sea Vision, είπε στο 60 Minutes την Κυριακή πως η εταιρεία του ήταν σε θέση να κάνει την ανακάλυψη.

Η εταιρεία σχεδιάζει να στείλει ένα από τα υποβρύχια drones της, το Hugin 6000, στον πυθμένα του ωκεανού για να αναζητήσει το μοιραίο αεροπλάνο της πτήσης MH370.

«Πετάει στα 50 μέτρα πάνω από τον πυθμένα της θάλασσας και πηγαίνει μόνο μπρος – πίσω» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Tony Romeo. «Κοιτάζει ό,τι μπορεί να δει, ρουφάει και αποθηκεύει δεδομένα, επανέρχεται στην επιφάνεια, τραβάμε τα δεδομένα και τα παρακολουθούμε σε έναν υπολογιστή» συνέχισε ο Tony Romeo.

Από το αεροπλάνο της Amelia Earhart στην πτήση MH370

Η εταιρεία είχε κυριαρχήσει στους τίτλους νωρίτερα μέσα στη χρονιά όταν ο Tony Rome υποστήριξε πως η εταιρεία είχε βρει το αεροπλάνο της Amelia Earhart στον πυθμένα του Ειρηνικού Ωκεανού.

Μιλώντας για την εταιρεία, ο Tony Romeo περιέγραψε την τεχνολογία της ως απίστευτη, επισημαίνοντας πως σχεδόν μπορεί να διαβάσει έναν αριθμό πιστωτικής κάρτας στον πυθμένα της θάλασσας.

Επισήμανε πως τα τροποποιημένα drones της εταιρείας θα μπορούσαν να περάσουν τέσσερις φορές την περιοχή που καλύφθηκε σε προηγούμενες προσπάθειες να βρεθεί η μοιραία πτήση MH370.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα μπορούσαν να βρουν τη μοιραία πτήση, ο Tony Romeo υποστήριξε πως να. «Αποδείξαμε την αξιοπιστία μας, αποδείξαμε την ικανότητά μας.

Έχουμε αποδείξει την ικανότητά μας να παίρνουμε εξοπλισμό και να χρησιμοποιούμε νέες τεχνικές» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η Deep Sea Visions ετοιμάζεται να υποβάλει πρόταση έρευνας στην κυβέρνηση της Μαλαισίας για τη μοιραία πτήση MH370. «Και πιστεύω ότι η κυβέρνηση της Μαλαισίας θέλει απαντήσεις» επισήμανε ο Tony Romeo.

«Αρνούμαι να πιστέψω ότι δεν θέλουν ένα τεράστιο δυστύχημα σαν αυτό να μείνει ανεξιχνίαστο. Απλώς δεν είναι δίκαιο. Δεν θα ήταν δίκαιο για τις οικογένειες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

PrimeNews.

Back to top button