breaking newsΔιεθνή

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ και… ύποπτο ιπτάμενο μπαλόνι αναστάτωσαν σήμερα τη Ρουμανία

 

Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ «ταρακούνησε» σήμερα τη Ρουμανία, όπως ανέφερε το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 40 χλμ., με το επίκεντρό του να εντοπίζεται στα 56 χλμ. βορειοανατολικά της Ντρομπέτα – Τούρνου Σεβερίν, κοντά στα Καρπάθια. Σημειώνεται πως ο εν λόγω σεισμός «ακολούθησε» την ισχυρή δόνηση μεγέθους 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε χτες κοντά στην πόλη Τίργκου Ζίου, επίσης κοντά στα Καρπάθια, στα νοτιοδυτικά της περιοχής.

Και σαν να μην ήταν αρκετός ο νέος δυνατός σεισμός, οι ρουμανικές αρχές τέθηκαν σήμερα σε συναγερμό για το γεγονός ότι στον εναέριο χώρο στα νοτιοανατολικά της χώρας, εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο, που έμοιαζε με… μετεωρολογικό μπαλόνι.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας, το ύποπτο ιπτάμενο αντικείμενο εντόπισε το σύστημα παρακολούθησης της Πολεμικής Αεροπορίας. Δύο μαχητικά αεροσκάφη MiG 21 LanceR έφτασαν στην περιοχή 10 λεπτά μετά τον εντοπισμό του αντικειμένου, αλλά δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την παρουσία του «εναέριου στόχου» εκεί.

Σύμφωνα, πάντως, με το υπουργείο, το μπαλόνι πετούσε σε υψόμετρο 11.000 μέτρων.

*πηγή φωτο: Twitter

newsbreak.
Back to top button