breaking newsΔιεθνή

Σοκ στον Καναδά για τον σεφ που πουλούσε τοξική ουσία σε ανθρώπους που σκόπευαν να αυτοκτονήσουν

 

Άλλες 12 δικογραφίες έστειλε σήμερα στις εισαγγελικές αρχές η αστυνομία του Καναδά, για την υπόθεση του σεφ Κένεθ Λο ο οποίος κατηγορείται ότι πουλούσε μέσω του διαδικτύου μια ουσία που βοηθούσε ανθρώπους να αυτοκτονήσουν και έστειλε πακέτα σε πολλές χώρες.

Οι αρχές πιστεύουν ότι από τα τέλη του 2020 ο 57χρονος Λο πούλησε, μέσω διαφόρων ιστοτόπων, αυτήν την ουσία που συνήθως χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων. Στόχευε κυρίως άτομα που είχαν «τάσεις αυτοακρωτηριασμού».

Στάλθηκαν περισσότερα από 1.200 δέματα σε όλον τον κόσμο –τα 160 από αυτά στον Καναδά– αλλά η αστυνομία δεν γνωρίζει αν όλα περιείχαν αυτήν την τοξική ουσία. Δεν έχει διευκρινιστεί επίσης πόσοι από τους παραλήπτες πέθαναν. Στον Καναδά, όλα τα θύματα ζούσαν στο Οντάριο και ήταν ηλικίας μεταξύ 16-36 ετών.

«Η κάθε δικογραφία αφορά ένα άτομο που πέθανε», ανέφερε ο επιθεωρητής Σάιμον Τζέιμς, που έχει αναλάβει την έρευνα. Συνολικά σε βάρος του Κένεθ Λο έχουν ασκηθεί διώξεις για 14 αδικήματα. Όταν συνελήφθη, τον Μάιο, κατηγορήθηκε για παροχή «συμβουλών ή βοήθειας σε αυτοκτονία» σε δύο άτομα στον Καναδά.

Η έρευνα ωστόσο παίρνει διεθνείς διαστάσεις αφού την περασμένη Παρασκευή η Βρετανία ανακοίνωσε ότι εξετάζει τους θανάτους 88 ανθρώπων που αγόρασαν την ουσία από καναδικούς ιστοτόπους. Παράλληλες έρευνες διεξάγονται επίσης στις ΗΠΑ, την Ιταλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η έρευνα στον Καναδά ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου, μετά τον ύποπτο θάνατο ενός άνδρα ο οποίος κατανάλωσε αυτήν την ουσία που συχνά χρησιμοποιείται στην επεξεργασία του κρέατος. Η ουσία αυτή μπορεί να μειώσει την οξυγόνωση, να προκαλέσει αναπνευστική δυσχέρεια και να οδηγήσει στον θάνατο, εξήγησε η αστυνομία. Ο Κένεθ Λο κρατείται εν αναμονή της δίκης του.

primenews.

Back to top button