breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ξεκινά το Great Reset στην Ευρώπη: Χιλιάδες αγρότες-κτηνοτρόφοι επιβάλλεται να σταματήσουν την εργασία τους για να επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι…

Η ολλανδική κυβέρνηση ξεκίνησε το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα εξαγοράς αγροτών, τύπου Great Reset. Η απόφαση να κλείσουν δυνητικά χιλιάδες φάρμες στην Ολλανδία, παρά τη συνεχιζόμενη επισιτιστική κρίση, θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο περαιτέρω, δεδομένης της θέσης της χώρας ως του μεγαλύτερου εξαγωγέα κρέατος στην Ευρώπη και ενός από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς γαλακτοκομικών στον κόσμο. Φέρνουν πείνα…

Από τον επόμενο μήνα, οι αγρότες θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εξαγορά, η οποία θα οριστεί στο 120 τοις εκατό της αξίας του αγροκτήματος. Εκτός από τις κορυφαίες εκπομπές αζώτου, η κυβέρνηση θα προσφέρει επίσης εξαγορές για γαλακτοπαραγωγούς, χοιροτρόφους και πουλερικά που θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους με αντάλλαγμα μια πληρωμή ίση με το 100 τοις εκατό της αξίας της φάρμας τους.

Τον περασμένο μήνα, η ΕΕ έδωσε στην Ολλανδία το πράσινο φως να αρχίσει να εξαγοράζει χιλιάδες επιχειρήσεις αγροτών-κτηνοτρόφων σε μια προσπάθεια να εκπληρώσει την εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τους κλιματικούς στόχους.

Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα, θα μπορούσε ενδεχομένως να δει πάνω από δέκα χιλιάδες αγροκτήματα να σφραγίζονται οριστικά για να ευθυγραμμιστεί η χώρα με την πράσινη ατζέντα της ΕΕ.

Γράφει χαρακτηριστικά το δίκτυο Breitbart: Μετά από χρόνια πολιτικής διαμάχης, η κυβέρνηση της Ολλανδίας ξεκίνησε το πρόγραμμά της για την εξαγορά αγροκτημάτων που δεν συμμορφώνονται με το πρόγραμμα Natura 2000 της ΕΕ που υποτίθεται ότι προοριζόταν για την προστασία περιβαλλοντικά ευαίσθητων περιοχών.

Το πρόγραμμα εξαγοράς θα επηρεάσει αρχικά περίπου 3.000 ιδιωτικές φάρμες που θεωρείται ότι εκπέμπουν πάρα πολύ άζωτο.

Από τον επόμενο μήνα, οι αγρότες θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εξαγορά, η οποία θα οριστεί στο 120 τοις εκατό της αξίας του αγροκτήματος. Εκτός από τις κορυφαίες εκπομπές αζώτου, η κυβέρνηση θα προσφέρει επίσης εξαγορές για γαλακτοπαραγωγούς, χοιροτρόφους και πουλερικά που θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους με αντάλλαγμα μια πληρωμή ίση με το 100 τοις εκατό της αξίας της φάρμας τους. Αναμένεται ότι περίπου 8.000 αγρότες θα είναι επιλέξιμοι για το δεύτερο καθεστώς, αναφέρει ο ολλανδικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NOS .

Συνολικά, η κυβέρνηση έχει διαθέσει 1,4 δισ. ευρώ για την κάλυψη των δύο προγραμμάτων. Το πρόγραμμα εξαγοράς, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο, θα παραμείνει εθελοντικό προς το παρόν, ωστόσο, η ολλανδική κυβέρνηση είχε προηγουμένως προτείνει ότι εάν η απορρόφηση δεν είναι αρκετά υψηλή, ενδέχεται να αναγκαστεί να επιβάλει υποχρεωτικές εξαγορές.

Η ομάδα αγροτών Agractie εξέφρασε ανησυχία για το λανσάρισμα, λέγοντας ότι ενώ έχει ανοίξει ένας ιστότοπος που επιτρέπει στους αγρότες να δουν εάν είναι επιλέξιμοι για εξαγορά, οι άλλες επιλογές, όπως η μείωση των εκπομπών, δεν εξηγούνται επί του παρόντος, πράγμα που σημαίνει ότι οι αγρότες δεν μπορούν να κρίνουν με ακρίβεια ποια κατεύθυνση να ακολουθήσουν

Η απόφαση να κλείσουν δυνητικά χιλιάδες φάρμες στην Ολλανδία, παρά τη συνεχιζόμενη επισιτιστική κρίση, θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο περαιτέρω, δεδομένης της θέσης της χώρας ως του μεγαλύτερου εξαγωγέα κρέατος στην Ευρώπη   και ενός από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς γαλακτοκομικών στον κόσμο.

Ωστόσο, υπήρξε ευρεία απόρριψη της πράσινης ατζέντας της κυβέρνησης, με τους αγρότες να ξεκινούν μεγάλης κλίμακας  διαδηλώσεις με τρακτέρ  σε ολόκληρη τη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια, οι οποίες είχαν αποκλείσει αυτοκινητόδρομους και κρίσιμες υποδομές.

Η δυσαρέσκεια κατά της παγκοσμιοποιητικής κυβέρνησης είδε επίσης το λαϊκιστικό Κίνημα Αγρότη-Πολίτη (BBB) ​​να κερδίζει  στη Γερουσία και τις τοπικές εκλογές νωρίτερα φέτος, και έγινε το μεγαλύτερο κόμμα στη χώρα αφού προηγουμένως κατείχε μηδενικές έδρες. Ωστόσο, η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση συνασπισμού του Πρωθυπουργού Mark Rutte κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετή υποστήριξη για να παραμείνει στην εξουσία προς το παρόν.

Ορισμένοι αγρότες έχουν ήδη εκφράσει ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εξαγοράς και σχεδιάζουν να διατηρήσουν την περιουσία τους. Ένας γαλακτοπαραγωγός και κτηνοτρόφος Elton van Ginkel δήλωσε στο δίκτυο επικαιρότητας Nieuwsuur: «Πάνω από το νεκρό μου σώμα. Θα προχωρήσω, ακόμα κι αν είναι με δύο αγελάδες».

Ένας άλλος αγρότης, από την επαρχία Gelderland – τον κύριο στόχο του προγράμματος – ο Kalverboer Ben Apeldoorn δήλωσε στο ίδιο μέσο: «Ο ίδιος ο τομέας έχει ήδη μειώσει κατά 8 τοις εκατό το άζωτο τα τελευταία χρόνια παρά την έλλειψη πολιτικής. Φοβόμαστε ότι δεν θα είναι ποτέ αρκετό. Ακόμα κι αν μειώσουμε το άζωτο στο μισό, δεν είναι αρκετά καλό».

Δήλωσε επίσης ότι οι πολιτικές ελίτ στη Χάγη θα είναι ικανοποιημένες μόνο «όταν φύγει και ο τελευταίος αγρότης», προσθέτοντας: «Ενώ η υπόλοιπη οικονομία μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Γιατί πρέπει να συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία; Απλώς πρέπει να μας προσφερθεί το δικαίωμα να υπάρχουμε…».

primenews

Back to top button