breaking newsΔιεθνή

Η αγκαλιά και τα δάκρυα για την απελευθέρωση της 21χρονης Μάγια ύστερα από 50 ημέρες ομηρίας από τη Χαμάς

Η πρώτη απελευθέρωση από τους ομήρους του φεστιβάλ Supernova – Αγωνία για τον αδερφό της που δεν παραδόθηκε από τη Χαμάς

Το γύρο του κόσμου κάνουν τα βίντεο από τις συγκινητικές στιγμές της απελευθέρωσης των ομήρων από τη Χαμάς. Η 21χρονη Μάγια Ρεγκέβ, που απήχθη από ένοπλους της Χαμάς κατά τη φονική έφοδο στο φεστιβάλ Σούπερνόβα, βρέθηκε μετά από 50 ημέρες ομηρείας στην αγκαλιά της οικογένειάς της. Ήταν η πρώτη απελευθέρωση από τους ομήρους του φεστιβάλ Supernova.

Μαζί της ωστόσο δεν ήταν ο 18χρονος αδελφός της Ιτάι, ο οποίος επίσης απήχθη κατά την επίθεση στο φεστιβάλ. Η Χαμάς υποστήριξε ότι δεν μπόρεσε να εντοπίσει πού βρίσκεται ο 18χρονος.

Η ιστορία της Μάγια και του αδελφού της είχε έρθει στο φως στα τέλη Οκτωβρίου, όταν ο πατέρας της είχε δημοσιοποιήσει το συγκλονιστικό τελευταίο τηλεφώνημα της πριν από την απαγωγή της. «Μπαμπά με πυροβόλησαν, με πυροβόλησαν.  Μας σκοτώνουν μπαμπά, μας σκοτώνουν», ακούγεται να λέει η νεαρή, ενώ ο πατέρας της της ζητάει τις συντεταγμένες της περιοχής λέγοντάς της πως «έρχεται» και προτρέποντάς την να βρει ένα μέρος για να κρυφτεί.

Η 21χρονη φέρεται να πρόλαβε να στείλει και ένα μήνυμα στην μητέρα της, Μιρίτ, πριν το μακελειό στο φεστιβάλ στο οποίο έλεγε «σε αγαπάω».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Μάγια επέστρεψε σε έμας και περιμένουμε το ίδιο να συμβεί με τον Ιτάι» ανέφερε σε ανακοίνωση της η οικογένεια Ρεγκέβ και πρόσθεσε: «Ζητάμε από όλους όσοι μας έχουν στηρίξει και μας έχουν δώσει δύναμη μέχρι σήμερα, να προσευχηθούν για την γρήγορη επιστροφή και του Ιτάι και των υπολοίπων ομήρων».

Στο βίντεο της απελευθέρωσης η Μάγια εμφανίζεται με πατερίτσες. Όπως υπογραμμίζουν οι γιατροί η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία για τη ζωή της αλλά θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

PrimeNews.

Back to top button