breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕλλάδα

Δήμαρχος Λάρισας-«Λάρισα, η πόλη των 15 λεπτών»

«Παίρνω το αμάξι και πάω όπου θέλω είναι το απόλυτο χάος», είπε ο δήμαρχος.

Η νοοτροπία των πόλεων των 15 λεπτών και στην Ελλάδα!

Ο δήμαρχος Λάρισας είπε πως «το να παίρνεις το αυτοκίνητό σου και να πας όπου θες είναι χάος», αποθεώνοντας τον τρόπο ζωής με ποδήλατα, βάδισμα με τα πόδια! Μίλησε δε για άξονα 15 λεπτών!!!!!

Ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης αναφέρει πως η κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης πάντα είχε στόχο να σταματήσει την διαμπερή κυκλοφορία.

Ο Δήμαρχος είπε επίσης πως «τα αυτοκίνητα στην πόλη την τελευταία δεκαετία έχουν διπλασιαστεί. Άρα λοιπόν να μην αναζητά να έρθει από την Λέσχη στο Δημαρχείο με το αυτοκίνητο, δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει και το θέλουμε να μην έρθει… Ποδήλατο, τα ποδαράκια μας και το αστικό είναι η ζωή μας για τα επόμενα χρόνια… Η ήρεμη πόλη απαιτεί κυκλοφοριακή οργάνωση, χάος είναι οτιδήποτε άλλο. Παίρνω το αυτοκίνητο και πάω όπου θέλω. Αυτό είναι το απόλυτο χάος».

Πρόσθεσε πως «η πόλη μας είναι η πόλη των 15 λεπτών από που κι αν ξεκινήσεις σε 15 λεπτά είσαι εκεί που θέλεις. Αυτό που ζητούν όλες οι πόλεις και από χώρες του εξωτερικού… Υπάρχει ένας σχεδιασμός που έχει αρχή μέση και τέλος… Το ΣΒΑΚ είναι βέβαιο ότι θα φέρει και αντιδράσεις. Όταν επιβάλεις κάποιον ότι θα αφήσει το αυτοκίνητό του και θα περπατήσει, σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις. Όταν βγήκαμε στη Μ. Αλεξάνδρου κατέβηκα τρεις φορείς και έφαγα το βρισίδι. Όταν τελείωσε ο δρόμος στη συνέχεια είχαν αίτημα όλοι οι καταστηματάρχες όχι να τον κάνω δρόμο ήπιας κυκλοφορίας αλλά πεζόδρομο. Τα έργα αυτά αλλάζουν τη φυσιογνωμία της πόλης, την πάνε πολύ πιο μπροστά από εκεί που ήταν».

Δείτε τώρα το βίντεο:

photo intime

el.gr

Back to top button