breaking newsΔιεθνή

Νέο απεργιακό χάος στη Γερμανία: Κυκλοφοριακό κομφούζιο σε τρένα και αεροδρόμια

 

Η Γερμανία προετοιμάζεται για νέα εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων που θα πλήξουν τα σιδηροδρομικά και αεροπορικά ταξίδια. Πονοκέφαλος για τον Όλαφ Σολτς και την κυβέρνησή του

Aντιμέτωποι με χάος στις μετακινήσεις είναι οι Γερμανοί, καθώς οι μηχανοδηγοί ανακοίνωσαν την Κυριακή μια νέα 24ωρη στάσ εργασίας, μετά την απεργία του πληρώματος καμπίνας της Lufthansa.

Το συνδικάτο μηχανοδηγών GDL είπε ότι η τελευταία απεργία που επηρεάζει τις υπηρεσίες επιβατών θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Τρίτης και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη. Για τις υπηρεσίες εμπορευμάτων, η απεργία θα ξεκινήσει λίγες ώρες νωρίτερα, ανέφερε το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του, επιρρίπτοντας ευθύνες για το αδιέξοδο στον σιδηροδρομικό φορέα Deutsche Bahn και την αποτυχία των διαπραγματεύσεων.

Η απεργία θα είναι η έκτη του συνδικάτου από τον Νοέμβριο και σημειώνεται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά από μια 35ωρη στάση από τους μηχανοδηγούς του που προκάλεσε χάος στα ταξίδια σε χιλιάδες επιβάτες των τρένων. Εκτός από τις αναταράξεις στα τρένα, το πλήρωμα καμπίνας της Lufthansa πρόκειται να απεργήσει αύριο (12/3) στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και στο αεροδρόμιο του Μονάχου την Τετάρτη (13/3)

Ο γερμανικός όμιλος αεροπορικών εταιρειών επλήγη ήδη από μια διήμερη απεργία από το προσωπικό εδάφους την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι πιέζουν για υψηλότερους μισθούς. Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αντιμετωπίζει μαζικές απεργίες εδώ και μήνες καθώς οι εργαζόμενοι και η διοίκηση πολλών τομέων παλεύουν για πιο ευνοικούς όρους και συνθήκες με φόντο τον υψηλό πληθωρισμό και την αδύναμη επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Το συνδικάτο GDL είπε ότι η Deutsche Bahn απέτυχε να καταλήξει σε μια βελτιωμένη προσφορά μέχρι την προθεσμία το απόγευμα της Κυριακής, μια κίνηση που «αναπόφευκτα οδήγησε σε εργατική δράση», δήλωσε ο επικεφαλής του GDL Claus Weselsky. Η Deutsche Bahn είχε καλέσει για νέο γύρο συνομιλιών τη Δευτέρα. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία μόνο μέσω του διαλόγου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού της Deutsche Bahn, Μάρτιν Σέιλερ.

Εκτός από τις αυξήσεις μισθών, το βασικό αίτημα του συνδικάτου GDL είναι μια μειωμένη εβδομάδα εργασίας κατά 35 ώρες, από 38 που είναι σήμερα, με πλήρεις αποδοχές. Η Deutsche Bahn είπε ότι είχε κάνει παραχωρήσεις που ανέρχονται σε αυξήσεις έως και 13%, ενώ είχε προσφέρει την επιλογή για μείωση της εβδομάδας εργασίας σε 37 ώρες από το 2026.

PrimeNews.

Back to top button