Ελλάδα

Ποιος κορωναιος; Η γριπη θεριζει, οι ασθενεις παραμενουν σε ραντζα και κανεις δεν συγκινειται….

“Η γρίπη δυστυχώς ήρθε και θερίζει”. Έτσι ξεκινά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για την αυξημένη δραστηριότητα της γρίπης αλλά και την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά δημόσια νοσοκομεία….Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση “το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει στην έκθεσή του ότι η χώρα μας εισήλθε σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης, με επικρατών υπότυπο να φαίνεται ότι είναι ο ιός Α (Η3Ν2), εν αντιθέσει με πέρυσι που ήταν ο Α (Η1Ν1).

Στα Δημόσια Νοσοκομεία εισάγονται καθημερινά δεκάδες ασθενείς με κρούσματα γρίπης. Οι Πνευμονολογικές και Παθολογικές κλινικές των Δημοσίων Νοσοκομείων γέμισαν με ασθενείς που πάσχουν από λοιμώξεις του Αναπνευστικού.

Οι διάδρομοι των κλινικών είναι γεμάτοι με ασθενείς σε ράντζα και επειδή τα ράντζα δεν επαρκούν, οι ασθενείς νοσηλεύονται στη διασπορά σε άλλες κλινικές.

Μάλιστα κάποιοι Διοικητές ανακάλυψαν και αναπτύσσουν Τμήματα Λοιμωδών Νόσων (αν είναι δυνατόν) και εκεί εισάγουν Ασθενείς με γρίπη (Πανεπιστημιακό Λάρισας).

Η χώρα μας για άλλη μια χρονιά δεν είναι Υγειονομικά οχυρωμένη στη γρίπη, όπως ψευδώς ισχυρίζονται οι Υπουργοί Υγείας.

Συνεχίζουν να λένε θλιβερά ψέματα, μεταφέροντας μια εικονική πραγματικότητα για τη κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Τα νοσοκομεία είναι υπό διάλυση, χωρίς να διαθέτουν υγειονομικό υλικό, αναλώσιμο υλικό, φάρμακα, οξυγόνο (υπεραπαραίτητο για τις λοιμώξεις αναπνευστικού). Οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων στέρεψαν από τον Νοέμβριο του 2016 και παραμένουν κλειστοί αν και άλλαξε ο χρόνος. Καθυστερεί η έγκρισή τους προκειμένου να περιορίζονται οι δαπάνες σε βάρος βέβαια της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Υπάρχει αδυναμία εκτέλεσης εργαστηριακών και διαγνωστικών εξετάσεων λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων και βλαβών των Ιατρικών Μηχανημάτων.

Καλούνται οι συγγενείς να φέρουν τα φάρμακα των Ασθενών τους από το σπίτι.

Τα νοσοκομεία αποδεκατίστηκαν από Ειδικευμένους Ιατρούς και Νοσηλευτικό Προσωπικό.

Σε πολλά Περιφερειακά Νοσοκομεία (π.χ. Άρτα), στις Πνευμονολογικές κλινικές στις οποίες νοσηλεύονται δεκάδες ασθενείς με λοιμώξεις αναπνευστικού (με ράντζα και διασπορά Ασθενών) είναι μια Ιατρός Πνευμονολόγος, οι οποία εξετάζει τους Ασθενείς που προσέρχονται στα ΤΕΠ (πολύωρη αναμονή) και τους Ασθενείς της κλινικής που είναι ασφυκτικά γεμάτη. Που είναι οι προσλήψεις που λένε οι υπουργοί Υγείας, καθότι 1 νοσηλεύτρια στη βάρδια προσπαθεί να προσφέρει Νοσηλευτική Φροντίδα σε 40 Ασθενείς.

ΜΕΘ

“Δυστυχώς όπως και πέρυσι χάνονται ασθενείς από τη γρίπη εξαιτίας της έλλειψης κλινών ΜΕΘ. 150 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Είναι κλειστές γιατί πέρυσι ο κ. Πολάκης ακύρωσε τις 500 προσλήψεις Νοσηλευτικού και Ιατρικού Προσωπικού που προορίζονταν για την κάλυψη των ΜΕΘ μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, επειδή η επιλογή του προσωπικού δεν ήταν ελεγχόμενη από τον ίδιο” όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει: “Εξαιτίας της ακύρωσης του διαγωνισμού χάθηκαν και χάνονται δεκάδες ζωές Ασθενών.

Χτες 10-1-2017 στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ, την οποία διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ, βρίσκονταν 70 ασθενείς. Παραμένουν διασωληνομένοι στους θαλάμους ή τα ράντζα. Η λίστα αναμονής καθημερινά ανανεώνεται στο ΕΚΑΒ. Πολλοί Ασθενείς που είχαν δηλωθεί την προηγούμενη ημέρα για ΜΕΘ, την επομένη δεν δηλώνονται παρότι δεν εξυπηρετήθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι δυστυχώς έχασαν τη μάχη για τη ζωή. Άλλοι παραμένουν στις λίστες αναμονής για ΜΕΘ πάνω από πέντε ημέρες.

Κάθε ημέρα ίδια τραγική εικόνα.

Αναγκάζονται δυστυχώς με κριτήριο την ηλικία, την πάθηση να αποφασίζουν ποιος θα εισαχθεί στη ΜΕΘ. Δηλαδή ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.

Σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις αναβάλλονται η μία μετά την άλλη, επειδή δεν είναι εξασφαλισμένη κλίνη ΜΕΘ μετά το χειρουργείο. Ειδικά τώρα που είναι σε έξαρση η γρίπη.

Οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό περιγράφουν με τραγικά λόγια την κατάσταση και την εργασιακή εξουθένωση.

Και όμως ο Πολάκης πανηγυρίζει για τη κατάσταση των Νοσοκομείων”.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

“Τώρα που ξεχάστηκε ο θάνατος της άτυχης γυναίκας από επέμβαση ρουτίνας στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τι γίνεται με τα χειρουργεία του νοσοκομείου;

Βγήκαν τα πορίσματα; Ο θάνατος προήλθε από λοίμωξη ή βλάβη των χειρουργείων;

Αν ήταν βλάβη των χειρουργείων, 1 ½ μήνα τώρα γιατί παραμένουν κλειστά;

Όποιος αρρωστήσει βαριά στη Ζάκυνθο κινδυνεύει άμεσα η υγεία του. Τα έκτακτα χειρουργεία μεταφέρονται με Ασθενοφόρο στα νοσοκομεία της Πάτρας.

Αν βρεθεί βέβαια ασθενοφόρο, καθότι η περιφέρεια του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας που καλύπτει τη Ζάκυνθο, έχει μετατρέψει το πάρκιν της σε νεκροταφείο χαλασμένων Ασθενοφόρων.

Στη Ζάκυνθο διατίθεται μόνο ένα Ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση, που είναι αδύνατον να καλύψει το νησί. Εάν το μοναδικό Ασθενοφόρο μεταφέρει έκτακτο περιστατικό στη Πάτρα, απαγορεύεται να αρρωστήσει άλλος πολίτης στη Ζάκυνθο.

Οι έγκυες γυναίκες που πρόκειται να γεννήσουν με καισαρική τομή, μεταβαίνουν πριν την ώρα τους σε άλλες πόλεις προκειμένου να γεννήσουν σε Νοσοκομεία ή ιδιωτικά μαιευτήρια.

Τα τακτικά χειρουργεία αναβάλλονται επ’ αόριστο.

Κατά τα άλλα οι υπουργοί Υγείας είναι ευτυχισμένοι.

Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο (διάλυση των Δημόσιων Νοσοκομείων) και εμείς (υπουργοί Υγείας) κρυφό καμάρι!!!

Αλήθεια εάν είχαν προσληφθεί οι 500 εργαζόμενοι των ΜΕΘ (Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό) μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, πόσοι ασθενείς θα είχαν σωθεί πέρυσι και εφέτος;

Όμως ο κ. Πολάκης και η κυβέρνηση πάνω από τις ζωές των ασθενών, βάζουν τα πολιτικά παιχνίδια, τα ρουσφέτια και τις προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων”.


πηγη 

Back to top button