Ελλάδα

Λιβύη: Θα ξαναρχισουν οι συγκρουσεις. Η εκεχειρια ηταν για να κερδισουν χρονο και να οργανωθουν οι Τουρκοι…Παλιο το κολπο ! ! !

Το ιδιο κολπο παντα….

Οταν δεν τους βγαινει, ζητουν εκεχειρια και διαπραγματευσεις…

Κερδιζουν χρονο οργανωνονται, ενισχυονται και η ξεχνουν μετα την εκεχειρια….

Πχ Κυπρος Συρια και τωρα Λιβυη…

Πολεμικό συναγερμό λοιπον, έχει σημάνει σε ΕΕ, ΗΠΑ η μεταφορά ισχυρών στρατιωτικών ενισχύσεων συμπεριλμαβνομένων τεθωρακισμένων, πυρομαχικών και όπλων από Αίγυπτο και Τουρκία προς τον LNA του Χαλίφα Χαφτάρ και τον GNA αντίστοιχα.

Οι δύο χώρες ξεκάθαρα ετοιμάζονται για κατάρρευση των συνομιλιών και για νέο γύρο συγκρούσεων στην πολύπαθη Λιβύη.

Ο GNA που υποστηρίζεται από την Τουρκία έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο από την μεταφορά τεθωρακισμένων οχημάτων της Αιγύπτου προς βοήθεια προς τον στρατάρχη Χαφτάρ του LNA χαρακτηρίζοντας της ενέργειες ως εχθρικές και ανεπίτρεπτες ενώ Mi-35 εντοπίστηκε να πετά στην Σύρτη.

Από την άλλη πλευρά, κυκλοφορεί βίντεο με παράδοση μεγάλου αριθμού οχημάτων MRAP Kirpi από την Τουρκία.

Ταυτόχρονα αναφέρει ότι έρχεται σε αντίθεση με την συμφωνία εκεχειρίας 5 + 5 στην Γενεύη.

Η συμφωνία που υπεγράφη από τη στρατιωτική επιτροπή «5 + 5» της Λιβύης προβλέπει την απομάκρυνση των μισθοφόρων και των ξένων δυνάμεων, καθώς και την αναστολή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συμφωνιών με χώρες εντός μέγιστης περιόδου 90 ημερών από τη συμφωνία.

“Θα πολεμήσουμε τους Τούρκους”

Ο στρατηγός Χαλέντ αλ Μαχιούμπ, του επιτελείου του αρχιστράτηγου Χαλίφα Χαφτάρ, δήλωσε, ότι θα παραδώσουν την ηγεσία του στρατού μόνο σε έναν δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο από τον λιβυκό λαό.

“Η αποστολή της νέας κυβέρνησης στη Λιβύη, η οποία προέκυψε από το Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης, στοχεύει στη διεξαγωγή προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών στη χώρα τον ερχόμενο Δεκέμβριο, στις οποίες εκλογές ο λαός της Λιβύης θα εκφράσει τις φιλοδοξίες του άμεσα και ελεύθερα”, πρόσθεσε ο αλ Μαχιούμπ

Ο Αλ Μαχιούμπ επεσήμανε ότι «όσο υπάρχουν ξένες δυνάμεις στη Λιβύη και μισθοφόροι του οποίους φέρνει καθημερινά η Τουρκία καθώς και εξοπλισμό, που βρίσκονται εκτός της εξουσίας του κράτους, παραμένει η ανάγκη για τη διατήρηση του οργανωμένου εθνικού στρατού».

Στέλνει δυνάμεις και η Τουρκία

Οι τούρκοι στέλνουν συνεχώς μεταγωγικά αεροσκάφη για να ενισχύσουν τις εκεί δυνάμεις τους. Τρία μεταγωγικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν εντός 24 ωρών στην Λιβύη.

Τα δεδομένα των τριών αεροπλάνων ήρθαν ως εξής: ένα αεροπλάνο Airbus A400M απογειώθηκε από τη βάση Καϊσερί στο Ικόνιο, ένα αεροπλάνο Airbus A400M απογειώθηκε από τη βάση Ατατούρκ της πρωτεύουσας, Άγκυρα, και ένα αεροπλάνο Lockheed C130E απογειώθηκε από μια στρατιωτική βάση κοντά στην Αττάλεια , τα οποία τώρα κατευθύνονται προς τη δυτική Λιβύη.

Αυτή είναι η πρώτη πτήση των αεροπλάνων της Άγκυρας προς τη Λιβύη από τότε που ορίστηκε η νέα αρχή στις 5 Φεβρουαρίου και η 46η μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γενεύη στις 23 Οκτωβρίου.

“Συνεχίζεται η εκπαίδευση του GNA”

Το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Αμύνης αποκάλυψε πως συνεχίζεται η εκπαίδευση Λιβύων σε Λιβύη και Τουρκία.

Ήδη -σύμφωνα με τους Τούρκους-έως τα τέλη Νοεμβρίου πέρυσι 2.301 Λίβυοι είχαν ολοκληρώσει την εκπαίδευση τους στη χρήση αντιαεροπορικών συστημάτων και όλμων όπως και στην εκκαθάριση ναρκοπεδίων, ενώ άλλοι 264 ακολουθούσαν παρεμφερή εκπαιδευτικά προγράμματα.

Επιπλέον, 100 Λίβυοι εκπαιδεύθηκαν για υπηρεσία στην Ακτοφυλακή, στη φύλαξη ναυτικών βάσεων και ως βατραχάνθρωποι ενώ εκατοντάδες άλλοι παρακολούθησαν μια βασική εκπαίδευση μάχης διάρκειας 9 εβδομάδων.

Περίπου 500 αστυνομικοί θα περάσουν από πρόγραμμα ειδικών αποστολών.

πηγη 

Back to top button