breaking newsΔιεθνή

Οι Ευρωπαίοι παίρνουν πίσω τις ζωές τους: Αγνοούν τις απαγορεύσεις των κυβερνήσεων και βγαίνουν έξω μαζικά! (φώτο)

 

Lockdown και νέο lockdown και παράταση στο lockdown, αυτές είναι οι λέξεις που ακούμε τον τελευταίο χρόνο από τους κυβερνώντες. 

«Υπομονή για δύο ακόμα εβδομάδες»ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μόνο που υπομονή για τις επόμενες «δύο κρίσιμες εβδομάδες» ζητάει ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την αρχή της πανδημίας.

Φυσικά αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στη χώρα μας, αλλά και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, με τους πολίτες να είναι «κλειδωμένοι» στα σπίτια τους εδώ και περίπου έναν χρόνο και όμως να μην βλέπουν κανένα αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αντιθέτως βλέπουν την οικονομία να καταστρέφεται και τα ποσοστά της ανεργίας να ανεβαίνουν. Σε μία προσπάθεια να πάρουν τη ζωή τους οι πολίτες των μεγάλων πόλεων της Ευρώπης τις τελευταίες ημέρες βγήκαν κανονικά τις βόλτες τους, ενώ σε άλλες χώρες έκαναν μέχρι και πάρτι. .

Η θερμοκρασία ήταν περίπου στους 15 βαθμούς Κελσίου και έτσι αρκετοί Θεσσαλονικείς βγήκαν να κάνουν την απογευματινή βόλτα τους, κάτι που βέβαια «εξόργισε» τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που έκαναν αναφορά σε «συνωστισμό» κτλ, ακόμα και αν η πόλη της Μακεδονίας δεν βρίσκεται σε ολικό lockdown. 

 

 

Παρόμοιες εικόνες είδαμε και στη Λομβαρδία της Ιταλίας, εκεί που πολίτες βγήκαν να απολαύσουν τον καλό καιρό. 

Στο Βέλγιο, το οποίο έχει το πιο σκληρό lockdown και όμως θεωρείται -βάση στατιστικών- η χώρα με τους περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμό. 

Στη Γαλλία που και αυτή έχει παρόμοια μέτρα με την Ελλάδα, όμως δεν έχει καταφέρει να περιορίσει τον κορωνοϊό. 

Αλλά και στην Ολλανδία, εκεί που οι πολίτες αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή τους πίσω. Βγήκαν στο πάρκο και έδειξαν πως οι νέοι απαιτούν τη ζωή τους, πίνοντας αλκοόλ, χορεύοντας και διασκεδάζοντας. 

Να τονίσουμε πως η Ολλανδία εδώ και λίγους μήνες βρίσκεται σε σκληρό lockdown, με δικαστήριο να αποφασίζει πως η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι παράνομη, όμως η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά να επιβάλει μέτρα. 

 

pronews

 

Back to top button