breaking newsΕλλάδα

Το πιο βαθύ σκοτάδι σκεπάζει την Ελλάδα με τα νέα κυβερνητικά μέτρα – Ποιος πιστεύει ότι θα αρθούν στις 16 Μαρτίου;

Βαθύ σκοτάδι σκεπάζει ολόκληρη την χώρα καθώς η κυβέρνηση αυστηροποίησε ακόμα περισσότερο τις απαγορεύσεις κατά του κορωνοϊού, μέχρι τις 16 Μαρτίου, διαψεύδοντας τον εαυτό της αφού ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει πως αυτή τη βδομάδα θα αρθεί το lockdown.

 

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Σε όλες αυτές οι περιοχές εκτός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης εφαρμόζεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19:00 μέχρι τις 05:00.

Στην Αττική και την Θεσσαλονίκη, λόγω μητροπολητικότητας, τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00. Τα Σαββατοκύριακα θα ισχύει η απαγόρευση 19:00 με 05:00.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο, αναστέλλεται η τέλεση γάμων και βαπτίσεων. Οι κηδείες θα επιτρέπονται μόνο με παρουσία εννέα ατόμων.

Νωρίτερα η κυβέρνηση «μάζεψε» την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 17:00.

Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας μπαίνουν στο κόκκινο. Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει στις «κόκκινες περιοχές» από τις 9 το βράδυ ως και τις 5 το πρωί.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως όσον αφορά στο SMS ισχύουν οι εξής διαφοροποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτως επιδημιολογικού κινδύνου:

Στο SMS 2 για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και στο SMS 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.

Για το SMS 6 που αφορά στην άθληση, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή να στείλει κωδικό 6 κανείς σε όλη την Ελλάδα να μεταβεί με το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.

Στη μετακίνηση 4 τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δραματικές δηλώσεις για τις ΜΕΘ οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώνονται από τα ίδια στοιχεία της κυβέρνησης, αφού σήμερα 433 συμπολίτες μας είναι διασωληνομένοι σε ΜΕΘ ενώ τον Νοέμβριο ήταν πάνω από 600!

Επιπλέον ο δείκτης θετικότητας παραμένει κάτω από 4% παρά την ραγδαία αύξηση των τεστ σε περιοχές όπου υπάρχουν καταυλισμοί ρομά και παράνομοι μετανάστες.

 

 

crashonline

Back to top button