Διεθνή

Υγειονομικό Δ΄Ράιχ.Από την ανωτερότητα της ράτσας στην ανωτερότητα τ΄οργανισμού.Η ΕΕ θα δώσει νομοθετική πρόταση για ‘Digital Green Pass’ μ΄αναφορά αν κάποιος “είναι ανοσοποιημένος κι έχει αντισώματα”.Διαιρεμένη η ΕΕ για το ”πράσινο διαβατήριο”.

Coronavirus: η Ευρώπη είναι διαιρεμένη για το project του ”passeport vaccinal”-διαβατηρίου εμβολιασμού που στην Ελλάδα το αναφέρουν για να το υποβαθμίσουν ως ”πιστοποιητικό εμβολιασμού”.
Κάποιες χώρες εκ των οποίων η Γαλλία κρίνουν πρώιμο το θέμα των δικαιωμάτων που σχετίζονται με το « διαβατήριο » εμβολιασμού κι φοβούνται για βαθιές ανισότητες, καθώς λιγότερο από το 5 % των Ευρωπαίων εμβολιάστηκαν καθώς ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός..Αντίθετα η Ελλάδα που πρωτοστατεί στο ψηφιακό μαρκάρισμα των εμβολιασμένων-ταξιδιωτών έφερε στην ΕΕ την ισραηλινή πρακτική του πράσινου διαβατηρίου κάνοντας παράλληλα στο θέμα και το λαγό της Γερμανίας εντός της ΕΕ και εξωθεί τους πολίτες της σε πανεμβολιασμό στα πρότυπα επίσης του Ισραήλ….

Η Commission θα παρουσιάσει στις 17 Μάρτη ένα σχέδιο ψηφιακού «πράσινου διαβατηρίου » που θα πιστοποιεί έναν εμβολιασμό κατά του Covid ή αρνητικά tests για να ταξιδέψει κάποιος πιο ελεύθερα καθώς τα δικαιώματα τα συνυφασμένα σε αυτό το ντοκουμέντο διαιρούν τους 27…

« Θα παρουσιάσουμε αυτό το μήνα μια νομοθετική πρόταση για ένα ‘Digital Green Pass’», με σκοπό να « επιτρέψει σταδιακά μετακινήσεις στο εσωτερικό της ΕΕ ή εκτός για εργασία ή τουρισμό », ανακοίνωσε στο Twitter η πρόεδρος της Commission, Ursula von der Leyen.
Αυτό το διαβατήριο θα μπορούσε επίσης να αναφέρει εάν ένα άτομο “μπορεί να θεωρηθεί ανοσοποιημένο λόγω της κατάστασης της υγείας του και της παρουσίας αντισωμάτων”, σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της Επιτροπής.Είναι καθαρό Υγειονομικό Γ΄Ράιχ. Οι ασθενείς , οι φορείς , οι μη έχοντες καλό ανοσοποιητικό, αυτοί που οι οργανισμοί τους δεν θα έχουν πολλά αντισώματα θα είναι απομονωμένοι, ”εντός των τειχών” έγκλειστοι ως μιάσματα…Η ανωτερότητα της ράτσας εδώ εδραιώνεται με βάση την ανωτερότητα του οργανισμού, της υγείας..
Η πρόταση που στοχεύει στη σταδιακή αποκατάσταση της ελεύθερης διακίνησης για λίγους κι εκλεκτούς στην ΕΕ θα υποβληθεί στις 25 Μαρτίου στην επόμενη της διάσκεψη κορυφής των 27, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Margaritis Schinas τη Δευτέρα μετά από τη συνάντηση Ευρωπαίων υπουργών της Ένωσης.

Οι 27 το Γενάρη συσκέφθηκαν στην αρχή των κανόνων γι αυτό το certificat.

Η Commission ήδη επιφορτίστηκε «να διασφαλίσει το συντονισμό των κριτηρίων (…) και να δημιουργήσει μια πλατφόρμα που θα συνδέει τις διάφορες εθνικές λύσεις»,ένα σύστημα που για να τεθεί σε ισχύ θα χρειαστούν 3 μήνες.

Η Von der Leyen υπενθύμισε επίσης τα «επιστημονικά ερωτήματα», σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε απολύτως καμία απόδειξη ότι κάποιος σταματά να μεταδίδει τον ιό μετά τον εμβολιασμό. Οπότε;; Απλά αυτοσκοπός ο ολοκληρωτισμός…

« Προετοιμαζόμαστε για ένα εργαλείο σε ευρωπαϊκή κλίμακα, περικλείοντας δεδομένα πολύ αντικειμενικά », (ιατρικό φακέλωμα πρώτης τάξης, προσωπικά δεδομένα φύλο και φτερό) αλλά θα ξανάρθει στα κράτη μέλη ,για ν΄αποφασίσουν « ποιά συγκεκριμένη χρήση θα κάνουν »,( της επιβολής διακρίσεων μεταξύ των πολιτών) είπε ο Αντιπρόεδρος της Commission,ο Margaritis Schinas.

«Δεν υπάρχει ζήτημα σύνδεσης του εμβολιασμού με την ελευθερία κινήσεων στην Ευρώπη», αντέδρασε η Βελγίδα υπουργός Εξωτερικών Sophie Wilmès, θεωρώντας ότι η έννοια του πράσινου «pass» «επιφέρει σύγχυση».Ακούγονται και τα μπάσα …..

H Γαλλία το θεωρεί πρόωρο αλλά άλλες χώρες θέλουν ταχεία υιοθέτηση, συμπεριλαμβανομένων της Αυστρίας και της Ελλάδας, που θέλουν να σώσουν την καλοκαιρινή της σεζόν.Καλό το πρόσχημα .. τη δημοκρατία, τα Συντάγματα,τ΄Ανθρώπινα δικαιώματα να δούμε ποιός θα τα σώσει εκτός κι αν οι διακοπές κι ο κακώς εννοούμενος τουρισμός είναι κι αυτός μετά τον Ιό πάνω από τη Δημοκρατία και την ΕλευθερίαΚαι οι ”λεπροί” οι ανεμβολίαστοι που θα πάνε διακοπές στη Σπιναλόγκα;;;;;

Βγαίνουν κάποιοι στις τηλεοράσεις και λένε συνεπαρμένοι από τον οίστρο της ψευδοτεχνολογίας…”Είμαι εμβολιασμένος έχω πολλά αντισώματα”.. εδώ τα καλά αντισώματα.. Μετά από τις τράπεζες με βλαστοκύταρα θα περάσουμε και σε τράπεζες με αντισώματα... Εδώ τα καλά αντισώματα. Αντισώμα μου σ΄αγαπώ …ομολογίες πίστης …εκμυστηρεύσεις τύπου…..Αγαπώ τ΄αντισώματά σου…..

Η Commission ανακοίνωσε ότι αγόρασε « πάνω από 20.000.000 rapid tests αντιγόνου », που θα διατεθούν από την επόμενη εβδομάδα κι έκανε ένα κάλεσμα προσφορών για παραγγελίες από κράτη. Αυτό είναι εμπόριο…που αρχικά αφορά τα 550 εκατομμύρια rapid tests που θα διατεθούν τους επόμενους μήνες.

Αντιμέτωπη με τις νέες παραλλαγές του ιού, η ΕΕ θα αφιερώσει επίσης τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει τα κράτη να αυξήσουν τη γενετική αλληλουχία και τις αναλύσεις των λυμάτων, ποσό που περιλαμβάνει το κονδύλιο των 75 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου.

Η έγκριση της ΕΕ για ένα τέταρτο εμβόλιο, Johnson & Johnson, αναμένεται “τις επόμενες εβδομάδες”, σύμφωνα με την Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδη.

Δηλ. τι βλέπουμε 2 ελληνικά ονόματα που πρωτοστατούν στο σχεδιασμό κι έναν Έλληνα πρωθυπουργό που πιέζει .. για να προλάβουν … τη Μύκονο οι VIP….γιατί ο μέσος πολίτης στη Δύση δεν έχει από αυτή την οικονομική κρίση ούτε για τσιγάρα…..Οπότε πάλι ταξικό το ζήτημα.. ή μήπως σκέφτηκαν τώρα την επανεκκίνηση στην οικονομία αφού την αλυσόδεσαν για 1 χρόνο….

”Ε.Ε. υγειονομικό διαβατήριο: βασική αρχή της Ε.Ε. είναι η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών των κρατών-μελών της. Αν χώρες φιλτράρουν τους πολίτες ενώ το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό και εύκολα προσβάσιμο, δημιουργείται νομικό και ηθικό πρόβλημα.

Ο Μακρόν για ευρωπαικό υγειον.διαβατήριο:δεν είναι άμεσα επίκαιρο για Ε.Ε. :Προς το παρόν οι χώρες εμβολιάζουν ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ηλικιωμένους/ιατρικό προσωπικό.Η νεολαία, τελευταία. Θα την απαγορεύσουμε να ταξιδέψει ενώ της ζητάμε αλληλεγγύη 1 χρόνο τώρα για να προστατεύσουμε τους 1ους;” μεταφέρει η ανταποκρίτρια στο Παρίσι Θωμαΐς Παπαϊωάννου…

Μια από τις 4 ελευθερίες του Μάαστριχτ που είναι ο πυλώνας της ΕΕ είναι η ελεύθερη διακίνηση πολιτών .. μάλλον θέλουν το λήξουν… H Μέρκελ στηρίζει την Γερμανική πρόταση που όμως την έκανε η Αθήνα ανιχνευτικά η Γαλλία δεν είναι έτοιμη γιατί η Γαλλία έχει άλλου τύπου παράδοση κι ιστορία και πολιτισμό οπότε πάμε κυρίως σε γαλλογερμανική σύγκρουση με την Αγγλία απ΄έξω.….(Οι πληροφορίες είναι από τη le soir την βέλγικη)

dimpenews.com

Back to top button