breaking newsΕλλάδα

H δυναμική του Ελληνισμού επανέρχεται ως η ιστορική αναγκαιότητα που προκύπτει από το νεοθωμανικό επεκτατισμό!

Είναι περισσότερο όλοι αυτοί οι άλλοι που μας αποζητούν αναπαλλοτρίωτους παρ΄ότι οι ίδιοι τους εαυτούς μας!

Banja Luka , Rebublika Srpska, Bosnia.

200 χρόνια μετά το νεοσύστατο ελληνικό κράτος είναι θνησιγενές καταπνίγει και καταπιέζει ασύστολα τον Έλληνα ως μέρος μιας άλλης αυτοκρατορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης…Πάσχει από εθνική ανεπάρκεια. Έχει φτάσει πιθανώς στα ιστορικά του όρια γι αυτό και τα σύμβολά του φαντάζουν παρωχημένα όχι γιατί δεν έχει αξία το ένδοξο παρελθόν αλλά γιατί αναξίως εκπροσωπείται στο παρόν είναι ο πιο επιεικής όρος…Ο Έλληνας στενάζει από τις διαταγές προστάγματα της Υψηλής ……Πύλης του Βρανδεμβούργου..

Είμαστε ανεπίστροφα στη διαδικασία μιας μετάβασης οδυνηρής ζούμε το τέλος μιας εποχής αλλά που δεν είναι το τέλος. Το πιο πιθανό είναι όταν ασκείται αφόρητη συμπίεση να προκύψει διαστολή. Κι αυτό έγινε ο ελληνισμός καταπιέστηκε στην εθνική του μήτρα και η νέα Ρούμελη ξεπήδησε στους Ρουμ της Συρίας στους Ρωμιούς του Λιβάνου. Η Μακεδονία καταπατήθηκε στην κοιτίδα της και αντανακλαστικά ξύπνησε στις ελληνιστικές πατρίδες στη Συρία αναζοπυρώθηκε απέναντι..Έχουμε διαβεί το Ρουβίκωνα της ιστορίας για μια ακόμη φορά ανεπαίσθητα ίσως..Ο Θανάσης που έπεσε μαχόμενος στο Ντόνετσκ ύψωσε τη σημαία της επανάστασης λίγο πιο εκεί από τις παραδουνάβιες νυν ηγεμονίες…σαν νέος Υψηλάντης..

Ο ελληνισμός ως διαχρονική αξία θα επιβιώσει κι επανέρχεται στο προσκήνιο ως η ιστορική αναγκαιότητα που προκύπτει από το νεοθωμανικό επεκτατισμό. Τον έχουν ανάγκη ως αντίπαλο δέος οι Ευρωπαίοι για να θέσουν σύνορο στον τούρκικο επεκτατισμό όσο κι αν καμώνονται τους επιφυλακτικούς διστάζοντες,τον χρειάζονται ως αντίρροπη δύναμη πολιτισμική όσο και κρούσης, όρο επιβίωσης οι αδούλωτοι λαοί της θάλασσας της Ανατολής, και οι αδερφοί του λαοί Κούρδοι Σύροι Αρμένιοι Αλεβίτες Φοίνικες Λίβυοι και οι άκαμπτοι φύλακες συνείδησης στην ίδια την Τουρκία που είναι αυτοί οι πρώτοι που στενάζουν υπό τον νεοθωμανικό ζυγό κι ισλαμιστικό παροξυσμό… Τον ανακαλούν οι Βαλκάνιοι ομόδοξοι λαοί που γνώρισαν την επιβολή του γνωστού τούρκικου τόξου τελευταία…όλη η διεθνής κοινότητα που γνώρισε την τελευταία αιμοσταγή ανάφλεξη του διεθνούς τζιχάντ είτε με τρομοκρατικές ανά τον κόσμο είτε μέσω των ζοφερών εικόνων που μετέδιδαν τα ΜΜΕ από τις εμπόλεμες ζώνες που προκάλεσε η επίδοξη παλινόρθωση ενός νέου χαλιφάτου στην Ανατολή..Είναι περισσότερο όλοι αυτοί οι άλλοι που μας αποζητούν αναπαλλοτρίωτους παρ΄ότι οι ίδιοι τους εαυτούς μας..

Όχι δεν θ΄αναφωνήσουμε Ζήτω αλλά Ζητώ όπως ο Σαμαράκης στο γνωστό του διήγημα γιατί και η Επανάσταση ήταν μια αδήρητη απαίτηση, ένα συλλογικό Αίτημα Ελευθερίας …..Η Ελευθερία σαν έννοια δεν επανακαθορίζεται, τα κινήματα όσο κι αν τα ανακατευθύνουν θα βρουν τον τρόπο να ενωθούν. Δεν θα χειροκροτήσουμε στα μπαλκόνια, δεν θ΄ανάψουμε τα φώτα μια δεδομένη στιγμή για την ώρα της Γης.. κρατάμε την ανάσα μας αλλά προσδοκώντας την μεγάλη Ώρα του Γένους….βέβαια φρόντισαν μέσω της αλλαγής Ώρας να την αναβάλουν για καιρό….Προσμένουμε την Ώρα του Λαού…

dimpemews.com

Back to top button