Διεθνή

Μόρφου Νεόφυτος: ”είμαστε Χριστιανοί του λαδιού και του ξυδιού…” δηλ. παλικάρια της φακής!!! BINTEO

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος σε μια αποστροφή του λόγου του σε μια από τις πρόσφατες ομιλίες του εντός Σαρακοστής έβαλε τα πράγματα στη θέση του επί των τύπων των ήλων σχετικά με το πνεύμα της περιόδου σαρκάζοντας το Φαρισαισμό, ζηλωτισμό : ”Χριστιανοί του λαδιού και του ξυδιού…” δηλ. παλικάρια της φακής… ”άλαδα τα χείλη των ευσεβών” αλλά άλλα μου λεν τα μάτια σου και άλλα η καρδιά σου.. ”Ο λαός ούτος τοις χείλεσί (σσ άλαδα κι άκαπνα τα χείλη) με τιμά, η δε καρδία αυτών πόρρω απέχει”…..

Ομιλεί ο Μητροπολίτης Μόρφου: ”Ακούστε τα αυτά για να μετρήσουμε εμείς οι Oρθόδοξοι του λαδιού και του ξυδιού εάν αξίζει τον κόπον να φάμε και πότε να φάμε. Πάνω από όλα είναι αυτός ο πόθος η πίστη και ο πόθος πότε Χριστέ μου θα ενωθώ μαζί Σου!’‘ (1:15:57)

Aυτή την εκτίμηση έκανε ο Μητροπολίτης Νεόφυτος καθώς εξέτασε κατά αντιπαραβολή τη στάση ενός Τούρκου Ορθόδοξου με ομολογητικό φρόνημα που του δήλωσε: “είπαμε τι μεγάλη τιμή να μας σφάξουν για το Χριστό και να είμαστε μαζί με τον Άη Γιώργη!”

είμαστε βουτηγμένοι στο βόρβορο ως το λαιμό αλλά έχουμε καθαρά τα χείλη και καθαρά τα χέρια… νηστεία μαφιόζικη λευκά κολάρα ”καθαρά χέρια”

βουτηγμένοι στο αίμα ως το λαιμό των παιδιών της Γάζας που δεν κάναμε κιχ για να μην μπούμε στο μάτι του Οβριού αλλά τα χείλη μας στεγνά ”άλαδα τα χείλη των ευσεβών” ….αλλά και άλαλα ως των ασεβών… ”Νηστεία”….. δεν κατεβάζουμε μπουκιά αλλά καταπίνουμε την κάμηλο!γενοκτονίες και σκάνδαλα..

εμποτισμένοι στη μπόχα των σκανδάλων, μαύροι κατάμαυροι πίσσα από την αντάρα των κανονιών και των βομβών αλλά ως ”παθητικούς καπνιστές” μας πείραξε ο καπνός του διπλανού γίναμε Ευρωπαίοι Καθαροί Καθαρά χέρια Καθαρά χείλη σε έναν κόσμο βαπτισμένο στη λασπουριά του αίματος των σταυρωμένων παιδιών στην οδό του Αντίχριστου….

το λιβάνι του διαβόλου..

είναι το σύννεφο σκόνης, από τα σπίτια που καταρρέουν από τους βομβαρδισμούς (40.000 νεκροί στη Γάζα), είναι ο καπνός που αναδύεται από τις γκρεμισμένες έρημες πόλεις, είναι οι αναθυμιάσεις που αναδύονται από τα απανθρακωμένα παιδικά πτώματα, είναι ο κουρνιαχτός από το ποδοβολητό των δαιμονισμένων χοίρων που οδηγούνται στο βάραθρο συμπαρασύροντας ό,τι υπάρχει στο διάβα τους.. είναι η οσμή θανάτου που αναδύουν τα κλειστά στόματα που ζέχνουν, αποπνέουν μούχλα και κλεισούρα για τις γενοκτονίες τα σκάνδαλα και τα εγκλήματα…

όσους μεγάλους και μικρούς αγιασμούς να πιούνε αυτά τα κλειστά τα μπουκωμένα ανθρώπινη σάρκα στόματα του Άδη δεν αγιάζονται………δεν ξεπλένονται

τα στόματα αγιάζονται από το Λόγο του Θεού όταν εκφράζουν το Πνεύμα της Αληθείας.

Πιο Φαρισαίοι από τους Φαρισαίους…πιο ουαί από τα ουαί….

dimpenews.com

Back to top button