Διεθνή

Ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν στη Μόσχα. Ο Σοιγκού προαναγγέλει μαζική επίθεση Ρωσίας κατά καθεστώτος Κιέβου.

Ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν στη Μόσχα. Όλα καταρρίφθηκαν δεν υπάρχουν νεκροί ούτε τραυματίες. Ο Σοιγκού προαναγγέλει μαζική επίθεση κατά καθεστώτος Κιέβου.

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: ”Το καθεστώς του Κιέβου εξαπέλυσε σήμερα το πρωί τρομοκρατική επίθεση με drones εναντίον εγκαταστάσεων στη Μόσχα. Στην επίθεση συμμετείχαν οκτώ αεροσκάφη τύπου drone. Όλα τα εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν. Τρία από αυτά καταστράφηκαν από ηλεκτρονικό πόλεμο, έχασαν τον έλεγχο και παρέκκλιναν από τους επιδιωκόμενους στόχους. Άλλα πέντε drones καταρρίφθηκαν από το πυραυλικό σύστημα εδάφους-αέρος Pantsir-S στα περίχωρα της Μόσχας.”

Αναφέρεται ότι τώρα, στο πλαίσιο ενός μέτρου για την καταπολέμηση επίθεσης με drone, τα σήματα δορυφορικών επικοινωνιών παρεμποδίζονται στη Μόσχα. Οδηγοί ταξί και οδηγοί διαμαρτύρονται για βλάβες του GPS.
Μερικά από τα drones που καταρρίφθηκαν κατέληξαν αυτά ή τα συντρίμμια τους σε δέντρα και καλώδια, καθώς πετούσαν σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος. Ωστόσο, συντρίμμια 3 UAV έπληξαν κτίρια κατοικιών.
Ένα drone έπεσε σε πολυκατοικία στη Νέα Μόσχα. Κατέληξε στον 25ο όροφο. Ως αποτέλεσμα, τα παράθυρα σε πολλά διαμερίσματα σε κοντινή απόσταση συνεθλίβησαν. Ένα άλλο drone χτύπησε διαμέρισμα στον 16ο όροφο πολυκατοικίας στο Trade Οι κάτοικοι δεν τραυματίστηκαν. Επιπλέον, ένα άλλο UAV κατέληξε σε παράθυρο ενός διαμερίσματος στον 13ο (ή 14ο) όροφο στην λεωφόρο Λένινσκι στη Μόσχα. Αναφέρεται επίσης ότι κάτοικοι διαφορετικών περιοχών της περιοχής της Μόσχας (Odintsovo και Krasnogorsk) άκουσαν εκρήξεις

O Υπ. Άμυνας Ρωσίας ο Σοιγκού προανήγγειλε ότι ο στρατός της χώρας του θα εξαπολύσει μια μαζική επίθεση κατά του καθεστώτος του Κιέβου λόγω της υψηλής επικινδυνότητας των εξοπλισμών που του διοχετεύθηκαν από το ΝΑΤΟ. Έκανε έναν απολογισμό απωλειών του εχθρού σε έμψυχο κι άψυχο υλικό τον τελευταίο μήνα με 16.000 νεκρούς στρατιώτες κατάρριψη 16 αεροπλάνων και 5 ελικοπτέρων 466 drones 400 tank και αναφέρθηκε σε μια μακροσκελή λίστα οπλικών συστημάτων που καταστράφηκαν. Στη συνέχεια τόνισε ότι ” παρά τις σημαντικές απώλειες του στρατού οι συντηρητικοί δυτικοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν το καθεστώς του Κιέβου. Οφείλουμε να περάσουμε σε μια μαζική επίθεση. Οι παραδόσεις όπλων και εξοπλιστικών συστημάτων αυξάνουν στην Ουκρανία. Παρακολουθούμε τους όγκους και τις διαδρομές της παράδοσης-διοχέτευσης του υλικού και χτυπάμε όταν τους ανακαλύπτουμε” και έδωσε συγκεκριμένες αναφορές για στόχους που χτυπήθηκαν τις τελευταίες μέρες.

Η Ρωσία στόχευσε το κορυφαίο κέντρο λήψης αποφάσεων της Δυτικής Ουκρανίας..
Ρωσική άμυνα: «Οι δυνάμεις μας στόχευσαν το κύριο κέντρο επιχειρήσεων της Ουκρανίας για λήψη αποφάσεων, το οποίο ηγείται από τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών και στο οποίο ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιχειρήσεις στη Ρωσία».

Πούτιν: “το αρχηγείο των ουκρανικών στρατιωτικών πληροφοριών, χτυπήθηκε πριν από δύο ή τρεις ημέρες”.

dimpenews.com

Back to top button