breaking newsΔιεθνή

Αμερικανικό πολεμικό πλοίο και πολλά εμπορικά πλοία δέχθηκαν επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα

Αμερικανικό πολεμικό πλοίο και πολλά εμπορικά πλοία δέχθηκαν επίθεση την Κυριακή στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, εκτιμώντας ότι «πιθανώς πρόκειται για μια μεγάλη κλιμάκωση» σε μια σειρά θαλάσσιων επιθέσεων στη Μέση Ανατολή που συνδέονται με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς .

«Είμαστε ενήμεροι για αναφορές σχετικά με επιθέσεις στο USS Carney και εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και θα παράσχουμε πληροφορίες μόλις γίνουν διαθέσιμες», ανέφερε το Πεντάγωνο. Το Carney είναι ένα αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke.

Ο βρετανικός στρατός νωρίτερα ανακοίνωσε ότι υπήρξε ύποπτη επίθεση με drone και εκρήξεις στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Πεντάγωνο δεν προσδιόρισε τους επιτιθέμενους. Ωστόσο, οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης εξαπολύουν επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και drones και πυραύλους με στόχο το Ισραήλ.

Το USS Carney είχε σπεύσει προς βοήθεια εμπορικού πλοίου υπό σημαία Μπαχάμες και ιδιοκτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ερυθρά Θάλασσα, που περίπου 35 ναυτικά μίλια από την Υεμένη, φέρεται να χτυπήθηκε από πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση των Χούθι.

Προς βοήθειά του έχουν σπεύσει και άλλα σκάφη – εμπορικά ή και πολεμικά – που βρίσκονται στην περιοχή, ανταποκρινόμενα στο σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το πλοίο.

PrimeNews.

Back to top button