breaking newsΕλλάδα

Πολυτεχνειούπολη: Ορμητήριο σκληρών κακοποιών – Απειλούσαν φοιτητές με όπλα

Τρεις συμμορίες δρούσαν από το 2019 με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη

Πολυτεχνειούπολη: Όπλα, γεμιστήρες, σφαίρες, γκλοπ, σουγιάδες , σιδερογροθιά, ναρκωτικά και χρήματα από την παράνομη δράση τους, είχαν στην κατοχή τους, τα μέλη των τριών συμμοριών που συνελήφθησαν και είχαν ως ορμητήριο τους, τουλάχιστον από το 2019, τις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου.

Μάλιστα ανέβαζαν βίντεο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπως αυτό, ως επίδειξη ισχύος, δείχνοντας τα όπλα.

Εννέα ηγετικά στελέχη των συμμοριών, που προέβαιναν σε ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών, είχαν κάνει κατάληψη στις εστίες, ζούσαν μόνιμα μέσα και δέχονταν επισκέψεις ακόμα και από συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ 12 ακόμα μέλη, πηγαινοέρχονταν.

«Συνελήφθησαν 32 μέλη των συμμοριών, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στη διάπραξη τουλάχιστον 29 ληστειών, καθώς και σε πλήθος συναλλαγών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών έχοντας ως έδρα και ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες» ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από την ΕΛΑΣ ο διευθυντής Ασφάλειας Αττικής, Δημήτρης Δάβαλος.

Ο 30χρονος που επιτέθηκε στην 35χρονη ανθυπαστυνόμο και δέχτηκε τα πυρά της, ήταν ο φερόμενος αρχηγός σε δύο από τις τρεις συμμορίες και χαρακτηρίζεται ως «σκληρός κακοποιός», έχοντας σε βάρος του τέσσερα εντάλματα σύλληψης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λίγο πριν την επίθεση του, που φαίνεται να ήταν πράξη εκδίκησης, ο ίδιος είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα του Ζωγράφου, απειλώντας και βρίζοντας καθώς οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει κατά την διάρκεια της επιχείρησης από το σπίτι του σε κοντινή απόσταση, τη σύζυγο του, μπροστά στο ανήλικο παιδί του.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης, όπου περίπου στις 9 το πρωί της Τρίτης, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την αστυνομικό η οποία είχε καλέσει στο τηλέφωνο συνάδελφο της εκτός υπηρεσίας προκειμένου να την πάρει από το σημείο και να την μεταφέρει στο σπίτι της λόγω αδιαθεσίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, πιθανότατα ο εν λόγω κακοποιός να αναζητούσε τρόπο, καθώς γνώριζε πολύ καλά τους χώρους, να φτάσει σε οπλισμό για να τον χρησιμοποιήσει.

«Είχαν αναπτύξει σύστημα ελέγχου για την είσοδο ατόμων εντός του χώρου της Πανεπιστημιούπολης, εγκαθιστώντας στα σημεία εισόδου ένοπλα μέλη της συμμορίας, τα οποία διενεργούσαν άτυπο face control και ελέγχοντας άγνωστα ή ύποπτα σε αυτούς άτομα μη διστάζοντας να προτείνουν τα όπλα τους κατά τον έλεγχο» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου.

Όπως αποκαλύφθηκε η 22χρονη δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη, είχε ενεργό ρόλο στην υπόθεση, καθώς ήταν εκείνη που ενημέρωνε τους κακοποιούς – με έναν από αυτούς είχε συνάψει σχέση- για τις επιχειρήσεις των συναδέλφων της, ενώ δύο φορές είχαν ματαιωθεί επιχειρήσεις της Αστυνομίας, λόγω της δράσης της.

Μεταξύ τους τα μέλη των συμμοριών χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες και συγκεκριμένα:
  • Κοκαΐνη: Κυρία ή άσπρη
  • Την καλής ποιότητας κάνναβη: mall
  • Οι αστυνομικοί ήταν οι «μαύροι» ή «σκυλιά»

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί ολόκληρη η δράση της οργάνωσης ενώ αναζητούνται και ασύλληπτα μέλη των συμμοριών.

«Δεν έχει σχέση με αυτά – Γνώρισε ένα καλό παιδί αλβανικής καταγωγής»

Η μητέρας της δόκιμης αστυνομικού που φέρεται να συνεργαζόταν με τον 30χρονο Αλβανό σεσημασμένο μιλάει αποκλειστικά στο protothema.gr και δίνει την δική της εκδοχή για την πιθανή εμπλοκή της κόρης της στις συμμορίες της Πολυτεχνειούπολης.

Μητέρα τριών παιδιών, τα μεγάλωσε μόνη της μετά τον θάνατο του συζύγου της πριν από περίπου 18χρόνια. Ο πατέρας της δόκιμης αστυνομικού η οποία θα ορκιζόταν το ερχόμενο Σάββατο, είχε υπηρετήσει δεκαετίες ολόκληρες στην αστυνομία και ειδικότερα στις Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης, τα γνωστά ΜΑΤ. Τα τρία αυτά παιδιά μεγάλωσαν ουσιαστικά κάτω από τα φτερά της μάνας τους και ήταν λογικό να νοιώσουν ανασφάλεια λόγω της απουσίας του πατέρα τους, κάτι που παραδέχεται και η ίδια.

«Έτσι γνώρισε τον Β. ένα καλό παιδί αλβανικής καταγωγής ο οποίος πραγματικά την αγάπησε και την αγαπά» λέει η μητέρα της δόκιμης αστυνομικού στο protothema.gr. «Η σχέση τους ξεκίνησε πριν η κόρη μου ενταχθεί στην αστυνομία» διευκρινίζει.

Και προσθέτει: «Δεν σας κρύβω ότι είχα ανησυχήσει όμως μιλώντας με το παιδί μου, κατάλαβα ότι πρόκειται για μια σχέση με αγνά αισθήματα και από τις δυο πλευρές, οπότε δεν έβλεπα κάποιο σοβαρό λόγο για να παρέμβω. Ίσως πλάι του βρήκε κάποιον που την έκανε να αισθανθεί ασφάλεια. Τώρα αν αυτό το παιδί έκανε παρέα με άτομα που διέπρατταν παρανομίες, είναι κάτι που δεν γνωρίζω αλλά και πάλι σας λέω, ούτε εκείνος ούτε η κόρη μου έχουν σχέση με όσα τους αποδίδονται. Φανταστείτε ότι αυτό το παιδί δεν είχε ούτε το νοίκι να πληρώσει για ένα μικρό καφέ που είχε ανοίξει».

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση των τριών συμμορίων που είχαν ορμητήριο της φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη, μπήκαν στο σπίτι της δόκιμης αστυνομικού, σύμφωνα με όσα ειπε η μητέρα της, στις 10 χθες το πρωί. «

Η κόρη μου κοιμόταν εκείνη τη στιγμή. Με ρώτησαν οι αστυνομικοί, αν γνωρίζω ότι η κόρη μου έχει δυο κινητά τηλέφωνα και τους απάντησα, Ναι. Το ένα από τα δυο κινητά ήταν συνδεδεμένο στο Wifi και το χρησιμοποιούσε απλά για να βλέπει ταινίες, τίποτα παραπάνω».

Στο ερώτημα αν γνώριζε ότι η κόρη της είναι πιθανόν να επικοινωνούσε μέσω κινητών τηλεφώνων με μέλη των συμμοριών που εμπλέκονται σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και να τους έδινε πληροφορίες για τις κινήσεις της αστυνομίας, η μητέρα της δόκιμης αστυνομικού, απαντά: «Είναι δυνατόν μια δόκιμη αστυνομικός να γνώριζε τις κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ; Και να τους ενημέρωνε για πότε θα γίνει έφοδος ή εγώ δεν ξέρω τι; Η κόρη μου καταρχάς δεν υπηρετούσε Ζωγράφου αλλά στο Γαλάτσι και στην Τροχαία». Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πληροφορίες για επικείμενες εφόδους στα μέλη της συμμορίας έδινε όταν υπηρετούσε στο ΑΤ ζωγράφου.

Προσθέτει δε ότι μετά την έφοδο στο σπίτι τους και την προσαγωγή της κόρης της, κατάφερε να μιλήσει μαζί της. «Μου ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά και πως δεν είχε μιλήσει σε κανέναν από τους εμπλεκόμενους. Την πιστεύω» καταλήγει.

Είχα ενημερώσει τις Αρχές επανειλημμένα λέει ο πρύτανης του ΕΜΠ

Την κατάσταση που επικρατούσε στη φοιτητική εστία στην Πολυτεχνειούπολη περιγράφει σε δήλωσή του ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Α. Μπουντουβής

«H κατάσταση στην παλαιά Φοιτητική Εστία Ζωγράφου στην Πολυτεχνειούπολη ήταν από καιρό, αλλά ειδικά το τελευταίο δίμηνο, εξαιρετικά επικίνδυνη λόγω της δράσης ομάδας κακοποιών που κυκλοφορούσαν στην εστία.

Φοιτητές που διαμένουν στην Εστία και προσωπικό αναφέρουν συνθήκες τρόμου. Ενημέρωσα τις αρμόδιες αρχές επανειλημμένα για την κατάσταση και την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του οξύτατου προβλήματος. Η χτεσινή επέμβαση ήταν επιβεβλημένη. Η Φοιτητική Εστία Ζωγράφου πρόκειται να ανακαινισθεί εκ βάθρων και γι’ αυτό σύντομα θα εκκενωθεί» αναφέρει ο κ. Μπουντουβής.

Prime News

Back to top button