breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕλλάδα

Ανησυχητικές εξαγγελίες από την κυβέρνηση: Οι διορισμοί στο Δημόσιο θα γίνονται από την… τεχνητή νοημοσύνη!

 

Ανησυχητικές είναι οι εξαγγελίες της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως η οποία εξήγγειλε ότι σύντομα η… τεχνητή νοημοσύνη θα πραγματοποιεί τους διορισμούς στο Δημόσιο, αφού φαίνεται πως η κυβέρνηση σκοπεύει να παραδώσει όλες τις κρατικές λειτουργίες εκεί!

Βέβαια τίθεται το ερώτημα ως προς το ποια θα είναι η χρησιμότητα της κυβέρνησης ή της εκάστοτε κυβέρνησης αν όλα τα κάνει η τεχνητή νοημοσύνη.

Επίσης, πόσο ασφαλές είναι να παραδοθούν νευραλγικοί τομείς του κράτους σε μία «άψυχη οντότητα»;

Με ποια κριτήρια θα αποφασίζει τις τύχες όλων μας; Ποιος θα τα θέτει τα κριτήρια αυτά;

Η καθ’ ύλην αρμόδια υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για ένα εργαλείο που θα μπορεί να προβλέπει τις ανάγκες του Δημοσίου μακροπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα. «Με ένα εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης θα μπορούμε να προβλέπουμε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ποιες θα είναι οι ανάγκες του Δημοσίου για να μπορέσουμε πιο στοχευμένα να κάνουμε προσλήψεις» ισχυρίστηκε.

Αναφερόμενη στις προσλήψεις στο Δημόσιο, υποστήριξε πως εντός του 2024 θα γίνουν χιλιάδες προσλήψεις, επισημαίνοντας ότι δίνεται έμφαση στους τομείς που αφορούν την υγεία, την κλιματική κρίση, την προστασία του περιβάλλοντος και των δασών, αλλά και στην υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Συνολικά, σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών, θα γίνουν 6.500 προσλήψεις μόνο στον τομέα της Υγείας.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ το σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης είναι ένα εργαλείο που ήδη βρίσκεται υπό επεξεργασία, για την ανίχνευση των αναγκών του Δημοσίου σε βάθος χρόνου.

Με τη βοήθειά του, υποστηρίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα είναι σε θέση να ανιχνεύει νωρίτερα τις ανάγκες που θα προκύψουν σε κάθε τομέα και συνεπώς θα μπορεί να κάνει καλύτερο προγραμματισμό με απώτερο σκοπό να τοποθετείται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Είναι σαφές πως στην Ελλάδα διεξάγονται κάποια πειράματα, για να εφαρμοστούν στην συνέχεια και στις άλλες χώρες.

Πάντως δεν είναι τυχαίο πως η έλευση της τεχνητής νοημοσύνης έρχεται μαζί με αυτήν της ψηφιακής ταυτότητας και φυσικά με την προσπάθεια κατάργησης των μετρητών.

Για να μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα πρέπει να είναι όλα ψηφιακά και να μην υπάρχει τίποτε «αναλογικό»

pronews.

Back to top button