breaking newsΔιεθνή

Νότια Κορέα: Έγραψε ποίημα υπέρ της Βόρειας Κορέας και μπήκε φυλακή

Σε φυλάκιση 1 έτους και 2 μηνών καταδικάστηκε ένας άνδρας στην Νότια Κορέα, επειδή το 2016 έγραψε ένα ποίημα υπέρ της Βόρειας Κορέας και παραβίασε νόμο που απαγορεύει την πρόσβαση σε βορειοκορεάτικα sites.

Ο άνδρας αυτός, γύρω στα 60, κατηγορήθηκε για παραβίαση του Νόμου περί Εθνικής Ασφαλείας της Νότιας Κορέας, ο οποίος αποκλείει την πρόσβαση σε κυβερνητικά sites και μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας και απαγορεύει τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην «εξύμνηση, υποκίνηση ή διάδοση» των δραστηριοτήτων της.

Οι δύο χώρες της κορεατικής χερσονήσου παραμένουν τεχνικά σε πόλεμο μετά τον τερματισμό του Πόλεμου της Κορέας (1950-1953) με ανακωχή, κι όχι ειρηνευτική συνθήκη.

Ο άνδρας κατηγορήθηκε ότι είχε πρόσβαση στον Uriminzokkiri –site που ελέγχεται από το κράτος στη Βόρεια Κορέα— και υπέβαλε ποίημα το 2016 στο οποίο εξυμνούσε μια ενοποίηση υπό τη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με το Yonhap, υποστήριζε ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα στέγασης και απασχόλησης υπό ένα βορειοκορεατικού τύπου σοσιαλιστικό σύστημα.

Ο άνδρας αυτός είχε προηγουμένως καταδικαστεί για παραβίαση του Νόμου περί Εθνικής Ασφαλείας σε ξεχωριστή υπόθεση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Κορέας απεφάνθη νωρίτερα φέτος ότι ο νόμος αυτός είναι συνταγματικός παρά τα αυξανόμενα αιτήματα τα τελευταία χρόνια για την αναθεώρησή του βάσει της ελευθερίας του λόγου.

PrimeNews.

Back to top button