breaking newsΔιεθνή

Τελειωvει ο πoλεμoς στnv Oυκραviα(?) και βγαζoυv αφρoυς οι φοvιαδες τωv λαωv….

Δεν πολεμουν ποτε οι ιδοι, ειναι δειλοι…

Βαζουν αλλους να το κανουν….

Ετσι εγινε με την Ουκρανια αλλα ο Βλαδιμηρος τους εβαλε τα δυο ποδια σε ενα παπουτσι…

Ο Αμερικανός υποστράτηγος Keith Kellogg, πρώην σύμβουλος του αντιπροέδρου Mike Pence και συγγραφέας του βιβλίου «Πόλεμος με άλλα μέσα», δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας ότι η Ουκρανία χρησιμοποιήθηκε μόνο για να νικηθεί η Ρωσία χωρίς να υπάρξουν απώλειες από τις ΗΠΑ και αν τελικώς χάσει, τότε οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να συμμετάσχουν σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως δήλωσε: ”Αυτή η προσέγγιση είναι η «αιχμή του επαγγελματισμού» γιατί: «Μας επιτρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό που πρέπει να κάνουμε απέναντι στον κύριο αντίπαλό μας, που είναι η Κίνα αυτή την στιγμή»”.

«Αν αποτύχουμε, ίσως χρειαστεί να πολεμήσουμε για τρίτη φορά σε ευρωπαϊκό πόλεμο», είπε προαναγγέλοντας επί της ουσίας έναν Γ’ ΠΠ.

Ο Κeith Kellog ανησυχεί ιδιαίτερα για την σύμπραξη Κίνας-Ρωσίας. Μάλιστα χαρακτήρισε την Ρωσία «junior partner», θεωρώντας την Κίνα ότι αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο πρώην στρατηγός ρωτήθηκε γιατί η Γερμανία που βρίσκεται τόσο κοντά στην Ρωσία δεν συμμετέχει πλήρως σε αυτόν τον πόλεμο και ο Keith Kellogg απάντησε ότι ο Όλαφ Σολτς δεν είναι ο ηγέτης που μπορεί να κάνει την διαφορά σε καιρό πολέμου.

«Αιχμές» εκτόξευσε και κατά της προεδρίας Μπάιντεν.

«Δεν επιδεικνύουμε προεδρική ηγεσία. Για να κερδίσουμε στην Ουκρανία χρειαζόμαστε αποφασιστική ηγεσία, για να μπορούμε να πούμε στους Αμερικανούς, συνεχίστε να περπατάτε ανέμελα στον δρόμο και να μασάτε τσιχλόφουσκα», είπε ο Kellogg.

Οι συζητήσεις αυτές στην Γερουσία δείχνουν ένα πράγμα: Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να κάνουν τα πάντα για να χάσει η Ρωσία στην Ουκρανία ακόμα κι αν χρειαστεί, να κηρύξουν τον πόλεμο στην Μόσχα, γιατί η σύγκρουση αυτή είναι υπαρξιακής φύσεως και για τις δύο υπερδυνάμεις.

Όποιος χάσει χάνεται. Τουλάχιστον με όρους παγκόσμιας δύναμης.

Από την στιγμή που ξεκίνησε δεν υπάρχει γυρισμός.

Εκτός αν αλλάξει η διακυβέρνηση στις ΗΠΑ. Ίσως γι’ αυτό κάποιοι στις ΗΠΑ θέλουν την σύλληψη του πρώη προέδρου Ν.Τραμπ και να μην του επιτραπεί να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ το 2024.

πηγη

Back to top button