breaking newsΔιεθνή

Κυβερνοεπίθεση στη Microsoft από Ρώσους χάκερ

 

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκαν οι λογαριασμοί email που ανήκουν σε μέλη των ανώτερων στελεχών της Microsoft από μια ρωσική ομάδα χάκερ που είχε πρόσβαση στα συστήματα εδώ και εβδομάδες

Ειδικότερα, η Midnight Blizzard, η ρωσική κρατική οργάνωση γνωστή και ως Nobelium, απέκτησε πρόσβαση σε ένα «πολύ μικρό ποσοστό» λογαριασμών e-mail εργαζομένων της Microsoft τον Νοέμβριο, μεταξύ των οποίων και ανώτερων στελεχών της, σύμφωνα με τους Financial Times. Η επίθεση εντοπίστηκε στις 12 Ιανουαρίου και η Midnight Blizzard έχασε την πρόσβαση στους λογαριασμούς «στις 13 Ιανουαρίου ή κάπου εκεί», ανέφερε η Microsoft. Επεσήμανε, επίσης, ότι η επίθεση «δεν ήταν αποτέλεσμα ευπάθειας σε προϊόντα ή υπηρεσίες της Microsoft».

Η οργάνωση hacking είχε αρχικά στοχεύσει «λογαριασμούς e-mail για πληροφορίες που σχετίζονται με την ίδια τη Midnight Blizzard», και χρησιμοποίησαν τη λεγόμενη επίθεση ψεκασμού σε κωδικούς -η οποία περιλαμβάνει τη δοκιμή κοινών passwords για να συνδεθεί κανείς σε πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς- προκειμένου να εισβάλουν σε έναν «legacy» λογαριασμό και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν αυτόν τον λογαριασμό για να αποκτήσουν πρόσβαση στους άλλους.

Η Microsoft ανέφερε ότι εξακολουθεί να αναλύει τον αντίκτυπο της επίθεσης και τις πληροφορίες που είχε λάβει η οργάνωση και ότι συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές. Δεν υπήρχαν αρχικά στοιχεία ότι η Midnight Blizzard είχε αποκτήσει πρόσβαση σε λογαριασμούς πελατών ή συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, πρόσθεσε η εταιρεία.

«Δεδομένου ότι οι απειλές που τροφοδοτούνται και χρηματοδοτούνται από εθνικά κράτη είναι μια πραγματικότητα, αλλάζουμε την ισορροπία που πρέπει να επιτύχουμε μεταξύ του κινδύνου ασφάλειας και του επιχειρηματικού κινδύνου – το παραδοσιακό λογισμικό απλά δεν είναι πλέον επαρκές. Για τη Microsoft, αυτό το περιστατικό έχει τονίσει την επείγουσα ανάγκη να προχωρήσουμε ακόμη πιο γρήγορα» τονίζει ο τεχνολογικός κολοσσός.

 

PrimeNews.

Back to top button