breaking newsΚύπρος

Εκτός ελέγχου μεγάλη φωτιά στη Λεμεσό – Ζητήθηκε εκκένωση και ευρωπαϊκή συνδρομή

Μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Άλασσα της Λεμεσού στην Κύπρο, μαίνεται εκτός ελέγχου και ζητήθηκε εκκένωση της περιοχής ενώ έγινε και επίσημο αίτημα ενεργοποίησης του ευρωπαϊκού μηχανισμού rescEU.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ 12 εναέρια μέσα και το Ιορδανικό ελικόπτερο MI 26, αλλά καθηλώθηκαν λόγω του σκότους.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς θα συνδράμουν αύριο 2 πτητικά μέσα από Ελλάδα και ένα από Λίβανο, μετά από επαφές του Υπουργού Εξωτερικών.

Αστυνομία και Πολιτική Άμυνα εκκένωσαν αρχικά τις κοινότητες Αψιού και Μαθηκολώνη και στη συνέχεια δόθηκαν οδηγίες για εκκένωση και της Απαισιάς. Νωρίτερα, υποστατικό κάηκε ολοσχερώς παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης, ενώ λόγω του πύρινου μετώπου έκλεισαν δρόμοι στην επαρχία Λεμεσου.

Στην περιοχή επιχειρούν 11 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 10 οχήματα από το Τμήμα Δασών και 3 προωθητές γαιών. Στην προσπάθεια συνδράμουν Υπηρεσία Θήρας, Επ. Διοίκηση, Αστυνομία, SupportCy και η Πολιτική Άμυνα. Σημαντική η συμβολή της Εθνικής Φρουράς σε όλα τα επίπεδα. Για συντονισμό των επιχειρήσεων κατάσβεσης ανταποκρίθηκαν ο Διευθυντής Διοίκησης Δημήτρης Κατσίφλης και ο Αρχιπύραρχος κ. Ν. Λογγίνος.

.

Back to top button