breaking newsΔιεθνή

Αφγανιστάν: Οι Tαλιμπάν κλείνουν τα ινστιτούτα αισθητικής

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν διέταξε να κλείσουν τα ινστιτούτα αισθητικής μέσα σε ένα μήνα, δήλωσε το υπουργείο Ηθικής, εμποδίζοντας ακόμα πιο πολύ την πρόσβαση των γυναικών σε δημόσιους χώρους.

«Η προθεσμία για το κλείσιμο των ινστιτούτων αισθητικής για τις γυναίκες είναι ένας μήνας», δήλωσε σήμερα ο Μοχάμαντ Σαντίκ Ακίφ, εκπρόσωπος του υπουργείου για την «πρόληψη των Ηθών και τη διάδοση της Αρετής».

Ξένες κυβερνήσεις και αξιωματούχοι του ΟΗΕ έχουν καταδικάσει τους αυξανόμενους περιορισμούς για τις γυναίκες από τότε που οι Ταλιμπάν επέστρεψαν στην εξουσία το 2021.

Πέρυσι, οι αρχές έκλεισαν τα περισσότερα λύκεια για κορίτσια, απαγόρευσαν στις γυναίκες να σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο και σταμάτησαν την εργασία πολλών γυναικών του αφγανικού προσωπικού ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τα ινστιτούτα αισθητικής εμφανίστηκαν στην Καμπούλ και σε άλλες πόλεις του Αφγανιστάν μετά την εκδίωξη των Ταλιμπάν από την εξουσία στα τέλη του 2001. Πολλά παρέμειναν ανοιχτά μετά την επιστροφή των ισλαμιστών στην εξουσία πριν από δύο χρόνια, αλλά με καλυμμένες τις επιγραφές και τα παράθυρά τους, παρέχοντας σε ορισμένες γυναίκες εργασία και στους πελάτες τους τις υπηρεσίες τους.

Η διοίκηση των Ταλιμπάν λέει ότι σέβεται τα δικαιώματα των γυναικών σύμφωνα με την ερμηνεία του ισλαμικού νόμου και των αφγανικών εθίμων.

Prime News.

Back to top button