Διεθνή

Ανεπαρκή κι αναποτελεματικά τα εμβόλια κατ΄ομολογίαν Pfizer και ΗΠΑ.Pfizer: θα χρειαστεί και γ΄δόση.ΗΠΑ: 1,7 δις $ για την καταπολέμηση παραλλαγών ιού!!!

“Μια εύλογη υπόθεση είναι ότι πιθανώς θα χρειαστεί μια τρίτη δόση, μεταξύ έξι μηνών και δώδεκα μηνών, και από εκεί θα πραγματοποιείται ξανά εμβολιασμός κάθε χρόνο, αλλά όλα αυτά πρέπει να επιβεβαιωθούν”, ανέφερε ο Albert Bourla, CEO από την Pfizer, σε δηλώσεις που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη από το CNBC.

«Και από την άλλη πλευρά, οι παραλλαγές θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο», πρόσθεσε. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των ατόμων που είναι ευάλωτα στον ιό ». Νωρίτερα σήμερα, ο διευθυντής του αντι-Covid κελιού της δημόσιας διοίκησης διαβεβαίωσε επίσης ότι οι Αμερικανοί αναμένουν να λάβουν ενισχυτικό εμβόλιο προκειμένου να προστατευθούν από τις παραλλαγές του κοροναϊού που κυκλοφορούν. “Δεν γνωρίζουμε τα πάντα σε αυτό το στάδιο”, παραδέχτηκε ο Δρ David Kessler, κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον Αμερικανών βουλευτών.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σκοπεύει να επενδύσει 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια για να βελτιώσει τις ικανότητες αλληλουχίας του κοροναϊού και να εντοπίσει τις γενετικές του αλλαγές, καθώς αρκετές δυνητικά επικίνδυνες παραλλαγές γίνονται κυρίαρχες δυνάμεις στην πανδημία.(σσ. Ομολογία αναποτελεσματικότητας των εμβολίων που κυκλοφορούν κι επιβάλονται δια ροπάλου στους πληθυσμούς…..)

Αυτό το μήνα, η παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο έγινε το πιο συχνά αναγνωρισμένο στέλεχος κοροναϊού στη χώρα.

Υπάρχουν επίσης φόβοι για την εμφάνιση άλλων παραλλαγών, όπως αυτές που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία.

Αυτές οι παραλλαγές είναι σε θέση να αντιστέκονται καλύτερα στα αντισώματα που παράγονται σε απόκριση σε μόλυνση με το αρχικό στέλεχος του κοροναϊού.

Οι κατασκευαστές εμβολίων σε όλο τον κόσμο δοκιμάζουν τώρα νέες εκδόσεις των ορών τους, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την καταπολέμηση παραλλαγών και αυτές θα πρέπει να είναι διαθέσιμες έως το τέλος του έτους.

dimpenews.com

Back to top button