Διεθνή

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Επιλεκτικά και μόνο για τους χριστιανούς διπλή μάσκα..Στο ναό μεταδίδεται ευκολότερα διαπιστωμένα ο γαλαζοαίματος κοβιντοκορώνας, ο κοβιντοβασιλιάς απ΄ότι στο σούπερ μάρκετ;

Του Άη Γιάννη του Δαμασκηνού του ακρωτηρίασαν το χέρι όχι οι τζιχαντιστές της εποχής αλλά οι ”καλοί χριστιανοί” εκείνης της ιστορικής περιόδου που όμως έτυχε να είναι εικονομάχοι.. Χριστιανοί μεν εικονομάχοι δε είχαν πάρει την κοσμική και την εκκλησιαστική εξουσία και δίωκαν με μένος τους διαφωνούντες…Ήταν πολέμιοι της εικόνας οι σημερινοί είναι πολέμιοι του προσώπου προσωπομάχοι της ζωντανής εικόνας ”Εἰκών εἰμι, τῆς ἀρρήτου δόξης σου, εἰ καὶ στίγματα φέρω πταισμάτων” του κατ΄εικόνα…..

θύμα της Λογοκρισίας της εποχής του

Με διπλή μάσκα οι πιστοί για την Ανάσταση και τον Επιτάφιο...γιατί αυτή η εξαίρεση για το ναό και μάλιστα Μ Εβδομάδα; oι πιστοί είναι πολίτες β ΄κατηγορίας οι χριστιανοί μεταδίδουν τον ιό του χριστιανισμού όπως κάποτε οι κομμουνιστές τον αντίστοιχο;;;στο ναό μεταδίδεται ευκολότερα διαπιστωμένα ο γαλαζοαίματος κοβιντοκορώνας ο κοβιντοβασιλιάς απ΄ότι στο σούπερ μάρκετ; Γιατί αυτή η επιλεκτική μεταχείριση και οι διακρίσεις κατά των χριστιανών; γιατί αυτή η άνιση μεταχείριση που ως τέτοια είναι και αντισυνταγματική προσβάλοντας ισονομία ισοπολιτεία;; Δηλ. οι μάσκες ακολουθούν τη λογική εμβολίου;; Στην αρχή είπαν αρκεί μια δόση και τώρα λένε 2;;; Mε 2 μάσκες όλα οκ ή μήπως χρειαστεί και τρίτη και τέταρτη..H εκκλησία τι είναι το πειραματικό εργαστήρι όπου πιλοτικά θα εισάγονται μέτρα για να επεκταθούν μετέπειτα και σε άλλους τομείς της κοινωνίας; Αυτή θα όφειλε να είναι η απάντηση της επίσημης Εκκλησίας….

Η προσευχή είναι έκφραση απόλυτης ελευθερίας για να είναι απολυτρωτική ή δεν είναι….Η προσευχή δεν είναι πειθαναγκασμός ούτε καταναγκαστικά έργα αυτή η συμμόρφωση αλλοιώνει όλο τον χαρακτήρα και την ουσία της,..η προσευχή είναι πράξη ελευθερίας και όχι υποδούλωσης (για να είναι άνοιγμα προς τον κατ΄εξοχήν Άλλον)…Αν η προσευχή ήταν πράξη υποδούλωσης δεν θα μπορούσε ποτέ να επιφέρει την λύτρωση δηλ. την απελευθέρωση….η προσευχή είναι το σπάσιμο των δεσμών και των στεγανών κάθε στερεότυπου κάθε καθωσπρεπισμού και κομφορμισμού ….ή δεν είναι. Σ΄αντίθετη περίπτωση είναι μια μηχανιστική αυτοματοποιημένη αλλοτριωμένη στείρα επανάληψη…..Στην προσευχή δεν είσαι ποτέ ο ίδιος πάντα αλλάζεις μεταμορφώνεσαι ακολουθώντας τον Μεταμορφωμένο...Το Παύλειο δόγμα ως ζητούμενο είναι η Μεταμόρφωση και όχι η συμμόρφωση ” καὶ μὴ συσχηματίζεσθαι τῷ αἰῶνι τούτῳ, ἀλλὰ μεταμορφοῦσθαι τῇ ἀνακαινώσει τοῦ νοὸς ὑμῶν”

από την μονή του Αγίου Σάββα η Κοίμηση του Άη Γιάννη του Δαμασκηνού!

Η μεταμόρφωση ως παραμόρφωση του Κάφκα κινείται ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση από το επιδιωκόμενο και στην προκειμένη περίπτωση…

Δεν θα γίνω το υγειονομικό σκιάχτρο στ΄Αμπέλι του Κυρίου...

μη εισενέγκεις ημάς εις (τέτοιον) πειρασμόν”..

θα υπομείνουμε και το Β΄ Πάσχα του εξοστρακισμού αναμένοντες ελπίζοντες και ακράδαντα πιστεύοντες ”Εμήν εκδίκηση εγώ ανταποδώσω » όπως λέγει ο Κύριος….

Τα μέτρα του εκκλησιαστικού απαρτχάιντ δεν βάλουν τους τακτικούς συστηματικούς αλλά το λαό πετυχαίνουν στην πράξη 2 χρόνια τώρα ν’ απομακρύνουν από τους ναούς μια κρίσιμη μάζα αλλά πολύ υπολογίσιμη του πληθυσμού καθόλου ευκαταφρόνητη ποσοτικά και ποιοτικά τους λεγόμενους ”αυτούς που πηγαίνουν μόνο Πάσχα και Χριστούγεννα και κυρίως μόνον Πάσχα.”…Απομακρύνουν και στερούν από τη νεολαία την μια και μοναδική ευκαιρία που είχε να πάει και να συγχρωτισθεί με το Χριστό… ναι αλλά αυτές οι 2 κατηγορίες πολιτών είναι ο λαός είναι η συντριπτική πλειοψηφία του….

Το Πάσχα ο Χριστός δεν είναι μόνο για τους ”Αρχιερείς” για τους ημέτερους ή κυκλωματίες ή τους κατ΄επάγγελμα θρήσκους ή για τους δήθεν προχω- είναι για το λαό και ο λαός αποθαρρύνεται παρεμποδίζεται αποτρέπεται…. οι θρησκευτικές ελευθερίες καταπατώνται..

dimpenews.com

Back to top button