Διεθνή

Η αστυνομία εκκένωσε ομάδα νεαρών καλλιτεχνών που είχαν καταλάβει το θέατρο La Monnaie στην ομώνυμη πλατεία στην καρδιά των Βρυξελλών για 2 εβδομάδες διαμαρτυρόμενοι για μέτρα Covid19!!ΒΙΝΤΕΟ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Η αστυνομία προχώρησε την Κυριακή 18/4/21 σ΄εκκένωση μιας ομάδας νεαρών καλλιτεχνών που είχαν καταλάβει το θέατρο La Monnaie στην ομώνυμη πλατεία στην καρδιά των Βρυξελλών για 2 εβδομάδες διαμαρτυρόμενοι για περιοριστικά μέτρα covid19. Στο εξωτερικό βρισκόταν πλήθος με άλλους καλλιτέχνες που επίσης εκκενώθηκε από αστυνομία.. Η συλλογικότητα “Bezet La Monnaie Occupée”, η οποία έχει καταλάβει το εσωτερικό του Βασιλικού Θεάτρου της La Monnaie στις Βρυξέλλες για τις τελευταίες δύο εβδομάδες, βρισκόταν ακόμα στο χώρο την Κυριακής το απόγευμα περίπου στις 9:00 μ.μ. Είχε ανακοινώσει νωρίτερα την ημέρα ότι η διεύθυνση του θεάτρου δεν της είχε δώσει άδεια να επεκτείνει αυτό το εγχείρημα πέραν ​​από αυτήν την Κυριακή το απόγευμα στις 7:00 μ.μ. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις επαναλήφθηκαν ανεπιτυχώς. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους συναδέλφους μας στο RTL Info, η ομάδα θα μπορούσε να διατηρήσει την πλατφόρμα της.

«Ενημερώσαμε ότι οι άνθρωποι βρίσκονταν στο Théâtre de la Monnaie», σχολίασε ο Olivier Slosse, εκπρόσωπος της αστυνομικής ζώνης των Βρυξελλών-Πρωτεύουσας / Ixelles. «Πήγαμε εκεί για να βοηθήσουμε στην ασφάλεια και επί του παρόντος υπάρχει μια διαπραγμάτευση μεταξύ των διευθυντών αυτής της ομάδας ανθρώπων και της διαχείρισης του θεάτρου. Παραμένουμε παρόντες προς το παρόν. Υπάρχουν περίπου εκατό άτομα », είπε.

Η συλλογικότητα «Bezet La Monnaie Occupée», που σχηματίστηκε από νέους εργάτες και μαθητές από τον πολιτιστικό τομέα, είχε κάνει κατάληψη στο εσωτερικό του Théâtre Royal de la Monnaie στις Βρυξέλλες από τις 3 Απριλίου. Διοργάνωναν κάθε απόγευμα, από τις 5:00 μ.μ. έως τις 7:00 μ.μ., μια καλλιτεχνική και πολιτική πλατφόρμα στο προαύλιο του θεάτρου, με στόχο την αναδημιουργία κοινωνικών δεσμών και ν’ ανακαλέσουν την κυβέρνηση για τα covid μέτρα που εμποδίζουν τη λειτουργία ορισμένων τομέων , ειδικά ο πολιτιστικός τομέας.

Η κατάληψη επρόκειτο να τελειώσει την Κυριακή το απόγευμα, καθώς το συλλογικό όργανο δεν μπόρεσε να λάβει άδεια από τη La Monnaie για να την επεκτείνει. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους συναδέλφους μας στο RTL Info, η ομάδα θα μπορούσε τελικά να διατηρήσει την πλατφόρμα της μετά τις διαπραγματεύσεις αυτή την Κυριακή το απόγευμα με τη διοίκηση. Ωστόσο, η ομάδα δεν θα μπορεί πλέον να καταλαμβάνει μόνιμα το θέατρο.

Η αστυνομία τελικά προχώρησε σ΄εκκένωση της ομάδας νεαρών καλλιτεχνών που είχαν καταλάβει το θέατρο για 2 εβδομάδες. Στο εξωτερικό βρισκόταν πλήθος με άλλους καλλιτέχνες που επίσης εκκενώθηκε από αστυνομία..

dimpenews.com

Back to top button