Διεθνή

Καναδάς: άλλα 2 κρούσματα με θρομβώσεις μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca!!!

Ο Καναδάς δήλωσε το Σάββατο ότι εντόπισε μια δεύτερη περίπτωση σε μια εβδομάδα σπάνιων θρόμβων αίματος με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο AstraZeneca, ενώ συνέχισε να συνιστά τη χρήση του.

Το κρούσμα παρατηρήθηκε σ’ ένα άτομο που ζει στην επαρχία της Αλμπέρτα (δυτικά) που έλαβε εμβόλιο AstraZeneca που αναπτύχθηκε από το Serum Institute  στην Ινδία, ανέφεραν αξιωματούχοι υγείας στο Twitter.

“Το άτομο έχει υποβληθεί σε θεραπεία και αναρρώνει”, ανέφεραν.

Μια πρώτη υπόθεση ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη σε ένα άτομο στο Κεμπέκ που είχε λάβει το ίδιο εμβόλιο.

Οι σχηματισμοί θρόμβων αίματος ως αποτέλεσμα του εμβολίου της AstraZeneca “παραμένουν πολύ σπάνιοι” και ο Καναδάς “συνεχίζει να θεωρεί ότι τα οφέλη των εμβολίων (…) για την προστασία έναντι του Covid-19 υπερτερούν των κινδύνων”, ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές,.(σσ. υγειονομικός ωφελιμισμός που δικαιολογεί τις παράπλευρες απώλειες και προσμετρά την αξία της ανθρώπινης ζωής ποσοτικά κι όχι ως αυτή καθ’ εαυτήν, οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί και σ΄αυτήν την περίπτωση για να θυμίσουμε το βασικό σύνθημα των κινημάτων της αντι-παγκοσμιοποίησης)

«Η Health Canada και η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τη χρήση όλων των εμβολίων Covid-19 και να επανεξετάζουν και να αξιολογούν τυχόν αναδυόμενα ζητήματα ασφάλειας», πρόσθεσαν.

Στα τέλη Μαρτίου, η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Ανοσοποίησης συνέστησε στις επαρχίες να αναστείλουν τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca σε άτομα ηλικίας κάτω των 55 ετών.

Μετά από μια αργή εκκίνηση, η εκστρατεία εμβολιασμού κερδίζει δυναμική στον Καναδά. Μέχρι σήμερα, το 23,3% του καναδικού πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, σύμφωνα με τον ιστότοπο Covid-19 Tracker Canada.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, η χώρα αντιμετωπίζει ένα τρίτο κύμα μολύνσεων, αναγκάζοντας τις επαρχίες να εντείνουν τους περιορισμούς πρόσφατα.

Ο Καναδάς έχει καταγράψει περισσότερες από 1,1 εκατομμύρια κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας και περίπου 23.500 θανάτους.lalibre 18/4/21

dimpenews.com

Back to top button